Úvod Novinky Zaujímavosti
Ste rodič samoživiteľ a potrebujete nielen finančnú pomoc?
Ste rodič samoživiteľ a potrebujete nielen finančnú pomoc?

Ste rodič samoživiteľ a potrebujete nielen finančnú pomoc?

Téme sa venovala premiérová epizóda novej relácie Peniaze, ktorú nájdete už aj v našom archíve.

Pandémia koronavírusu zasiahla do životov mnohých slovenských rodín. Ohrozila zdravie, ale aj financie a chod domácností. O to ťažšie to majú rodičia samoživitelia. Premiérová časť novej relácie Peniaze priniesla výpoveď Gabriely, ktorá žije z 550 Eur mesačne. Keď zaplatí všetko potrebné, zostane jej s dcérou 180 Eur.

Pani Gabriela je po ťažkom covide, otvorene hovorí o nepredvídateľných výdavkoch, ktoré so sebou aktuálna situácia prináša - napríklad lieky či odvoz do nemocnice. Štát zatiaľ Gabriele nijako špeciálne nepomohol. Ministerstvo práce žiadala o tzv. SOS dávku, ale ani po troch mesiacoch nemá žiadnu odpoveď. Matka samoživiteľka sa dostala do bludného kruhu pôžičiek. Ako sa z neho vymotať?

Pani Gabriela, relácia Peniaze

Pozrite si príbeh pani Gabriely, ktorá to ako matka samoživiteľka nemá v tejto situácii vôbec jednoduché.

Riešením je požiadať pomoc od neziskovej organizácie Jeden rodič. Poskytnú poradenstvo a vypracujú plán, ako sa dostať z ťažkej situácie von. Ako uviedla v relácii Eva Marková zo spomínanej neziskovky, pomoc takýmto ľuďom trvá aj niekoľko mesiacov. Ide o komplexnú a systematickú pomoc. „Táto pomoc by mala byť v spolupráci so štátom. Pani Gabriela sa pred 17 rokmi dostala do krízového centra a cesta späť je v takomto prípade veľmi náročná," zhodnotila Marková.

Reláciu Peniaze nájdete zadarmo a bez reklamy v našom online archíve. Ďalšiu epizódu môžete sledovať nasledujúci utorok po Správach a komenároch na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia