Úvod Novinky Zaujímavosti
Kam na výlet s deťmi? Objavte jedinečné miesto v prírode
Kam na výlet s deťmi? Objavte jedinečné miesto v prírode

Kam na výlet s deťmi? Objavte jedinečné miesto v prírode

Deti tu môžu kŕmiť a hladkať zvieratká, spoločne si vyskúšate lov pstruhov, niečo chutné si upečiete pod zub, alebo si vyskúšate svoje fyzické zručnosti.

Reč je o dvadsaťjeden hektárovom zveroparku uprostred lesov neďaleko Žarnovice, ktorý už viac ako päť rokov víta malých aj veľkých návštevníkov.

„Pomaly sa mi blížil dôchodkový vek a keďže mám rád zvieratá a mám rád aj deti, tak ma toto spojenie viedlo k tomu, že som založil zveropark. Pôvodne som začal len s jeleňmi sika a potom s losmi," spomína si na začiatky detského raju na zemi majiteľ zveroparku Vladimír Vikor.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

 

Keď videl, ako veľmi sa deťom vo zveroparku páči, povedal si, že ho ešte viac rozšíri a v súčastnosti v ňom môžete stretnúť viac ako dvesto zvierat vyše štyritsiatich rôznych druhov. Exotických zvierat v parku veľa nenájdete.

Podľa slov majiteľa deti dnes často nepoznajú druhy, s ktorými naši predkovia žili, ako napríklad prasa či zajac.


Stretnite Kuzminovej losa

Zrejme najväčšou atrakciou je losica Helga, ktorej krstnou mamou je fenomenálna biatlonistka Nasťa Kuzminová. „To je druhý los, ktorý sa narodil po 300 rokoch," hovorí Vladimír Vikor. Losy na Slovensku pred 300 rokmi žili bežne, no zlikvidovali ich pytliaci.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

„Dokopy je tu 2,5 km cestičiek, čiže je to tu výlet na celý deň. My máme v názve Radosť a vedomosti deťom, takže tohto sa tak držíme a v tomto zmysle aj dobudovávame náš park neustále ďalej," hovorí majiteľ zveroparku, ktorý navštívil štáb obľúbenej relácie Slovensko v obrazoch, ktorú vysiela televízna Jednotka v nedeľu o 11:00.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia