Úvod Novinky Zaujímavosti
Zberateľ pukov Vladimír Rekšák: Najstarší kúsok má 45 rokov
Zberateľ pukov Vladimír Rekšák: Najstarší kúsok má 45 rokov

Zberateľ pukov Vladimír Rekšák: Najstarší kúsok má 45 rokov

Zanietený hokejový fanúšik a zberateľ sa svojej vášni venuje už viac ako 20 rokov.

Vladimír Rekšák sa zbieraniu pukov začal venovať, keď ešte jeho syn hrával hokej. Odvtedy uplynuli viac ako dve desaťročia a v kolekcii pukov pribudli kúsky z celého sveta a rôznych hokejových súťaží.

Vo svojej zbierke má nielen reklamné puky, ktoré si zakúpil v darčekových obchodoch, ale aj tie s ktorými sa hrali dôležité hokejové zápasy - a práve tieto majú výnimočný cveng. Medzi najhodnotnejšie patria puky s podpismi banskobystrických hráčov, ako sú Handzuš, Surový, Maione - hráčov, ktorí vybojovali historicky prvý titul pre Banskú Bystricu.

Zbierka pukov fanúšika Vladimíra Rekšáka.png

Staré, no vzácne

Okrem ligových pukov, ktoré dal vyrobiť SZĽH (Slovenský zväz ľadového hokeja), sa pán Vladimír hrdí aj najstaršími pukmi vo svojej zbierke - je medzi nimi aj kúsok, s ktorým sa hralo na MS hráčov do 20 rokov v rokoch 1976/1977. Puky z celého sveta, z NHL, KHL, CHL aj Extraligy si hľadá a kupuje cez internet alebo mu ich nosia kamaráti. Nechýba medzi nimi aj puk z MS 2012, keď slovenská reprezentácia získala striebro.

Brankárske masky Jána Laca.png

Dres aj maska na pamiatku

Na MS v 2012 chytal dnes už bývalý hokejový brankár a reprezentant - Ján Laco, pre ktorého to boli vôbec prvé majstrovstvá sveta. Aj on si zbieral hokejové artefakty, ktoré mu pripomínajú jeho hokejové časy. Vždy sa snažil odložiť si dres tímu, ktorý obliekal v danej sezóne a takisto aj brankársku masku.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia