Úvod Novinky Zaujímavosti
Úprimná výpoveď zdravotníčky, ktorá abstinuje už 13 rokov
Úprimná výpoveď zdravotníčky, ktorá abstinuje už 13 rokov

Úprimná výpoveď zdravotníčky, ktorá abstinuje už 13 rokov

Janke zničil život alkohol. Ľahké to však nemala ani v detstve a ani neskôr po boku manžela tyrana.

Janka Volfová z Handlovej, ktorá pracuje ako zdravotná setra v ambulancii pre deti a dorast v Prievidzi, už 13 rokov abstinuje. So svojím príbehom sa podelila v rubrike Gabriely Tomajkovej S vami v dobrom i v zlom.

Detstvo na ulici, týranie manželom a pokus o samovraždu. Vypočujte si rozprávanie ženy, ktorá našla silu a odhodlala sa pootvoriť dvere svojej 13. komnaty.

Ako dieťa rodičov ani nevídala

"Ja som vyrastala v rodine, kde bol alkohol súčasťou každodenného života…" hovorí pani Volfová o svojom detstve. Už od mala si musela vedieť pomôcť v živote sama. Jej rodičia, ako nám prezradila, boli "veľmi spoločenskí" a nebývali často doma.

Na výchovu detí tak nemali čas a neraz musela tráviť dni na schodoch pred bytom či na ulici. "Už ako dvanásť ročná som bola rozhodnutá, že alkohol nikdy do svojho života nepustím…"

Pohárik jej pomáhal zvládať trému a stres

"Keby som vedela, čo bol spúšťač, tak ho okamžite odstránim zo života. Ale už ako som povedala, tá závislosť je v tom taká zákerná, že ona sa tak plíži."

Keď pani Volfová ako tínedžerka pôsobila v jednej hudobnej skupine, poháriku proti tréme sa nevyhla. Neskôr začala užívať alkohol vo všetkých stresových situáciách v živote.

Aké následky mal alkohol na jej život, prečo sa s ním rozhodla skončiť a ako sa jej to podarilo? Pozrite si záznam zo živého rozhovoru na YouTube kanáli Reginy Stred.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia