Úvod Novinky Zaujímavosti
Zo Srbska na Slovensko. Zápasník MMA našiel domov pod Tatrami
Zo Srbska na Slovensko. Zápasník MMA našiel domov pod Tatrami

Zo Srbska na Slovensko. Zápasník MMA našiel domov pod Tatrami

Zmiešané bojové umenia (MMA) na Slovensku zažívajú za uplynulé roky veľký vzostup. Priamo úmerne stúpa aj popularita samotných bojovníkov.

Jedným z nich je aj Vlasto Čepo, ktorý je výnimočný nielen pre svoju športovú kariéru.

„Narodil som sa v Novom Sade, no keď som mal 12 rokov, tak som sa presťahoval na Slovensko," priznal 26-ročný bojovník v relácii Dedovizeň.

„Keď bola u nás v 90. rokoch vojna, sa všetci sťahovali na Slovensko, no my sme ostali. Rodičia tam totiž mali svoju firmu. Napokon sme už nemali v Srbsku nikoho, tak sme sa rozhodli odísť," pokračoval v relácii RTVS Vlasto Čepo.

Ako čas plynul z malého chlapca sa stal dospelý človek, ktorý chce v živote niečo dokázať. Vlasto Čepo zistil, že je dobrý v boxe.

„Potom som prešiel na MMA. A začalo sa mi dariť ešte viac. Lenže nie je to vôbec jednoduché, lebo v tomto športe potrebujete ovládať viacero bojových umení," dodáva.

MMA obetoval všetko

Rodák zo Srbska napokon o svojich kvalitách presvedčil aj okolie, keď vyhral prestížny turnaj Oktagon Underground.

„Všetko si to vyžaduje tvrdú disciplínu. My nie sme ako futbalisti či hokejisti, ktorí majú pár zápasov za týždeň a môžu sa ísť zabaviť. Ja som napríklad nebol na diskotéke 5 rokov. Trénujem neustále," priznáva Vlasto Čepo, ktorému učarovalo MMA.

Jeho život je napriek tomu veľmi pestrý. Dal sa dokopy so slovenskou bojovníčkou Luciou Krajčovič, ktorá je po jeho boku už niekoľko rokov.

„Je na ňom vidieť, že je iný. Čo sa povahy týka i správania. Je vidieť, že je po otcovi, ktorý je Srb. A na Vlastovi je poznať, že má väčšinu zo srbskej strany. Je veľmi dobrý, úprimný a neskutočne spravodlivý. A to mi na ňom veľmi vyhovuje," priznala jeho partnerka.

Sám Vlasto Čepo túži okrem športového úspechu po veľkej rodine, čo priznal aj na záver relácie. Ak vás jeho príbeh zaujal, môžete si celú časť pozrieť v našom archíve.

Najbližšiu časť Dedovizne následne vysielame už v pondelok o 13:55 na Jednotke.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia