Úvod Novinky Zaujímavosti
5 tipov na vianočné darčeky pre deti. Týmto ich zaručene potešíte
5 tipov na vianočné darčeky pre deti. Týmto ich zaručene potešíte

5 tipov na vianočné darčeky pre deti. Týmto ich zaručene potešíte

Inšpirujte sa naším výberom darčekov pre najmenších.

Obchody sú plné farebných, pískajúcich či svietiacich hračiek, ktoré však častokrát upadnú do zabudnutia a nik sa s nimi nehrá.

Detské izbičky neraz praskajú vo švíkoch a deti si tak nevedia vybrať, s čím sa hrať. Darujte darček, ktorý neskončí odložený na poličke alebo v krabici.

Preto sme pre vás pripravili tipy na darčeky s pridanou hodnotou, ktoré sa nestratia ani u detí, ktoré majú všetko.

1. Voňavá kniha

Ani vy si nedokážete predstaviť Vianoce bez dobrej knižky? Význam čítania v detskom veku je nezanedbateľný, zhodujú sa aj odborníci.

Pútavá knižka poteší malé aj väčšie deti. Veď kto nemiluje dobrodružstvá, zvieratká či krásne princezné?

Knihy z eshopu RTVS

Pestrú ponuku krásnych kníh nájdete aj na e-shope RTVS. Pred pár dňami sa v ponuke objavila aj horúca novinka.

Nová kniha Z farmy až na tanier s podtitulom Farmárska revue deťom priblíži a vysvetlí, ktoré farmárske produkty sú najdôležitejšie a ako vlastne vznikajú. Knihu objednáte TU.

2. Hračky pre všímavé deti

Didaktické hračky, ktoré zabavia celú rodinu, sú perfektným darčekom pre každé malé dieťa. Takýto druh hier je nielen zábavný, ale aj podnetný.

Deti sa pri hraní naučia množstvo nových zručností a schopností. Didaktické hračky sa zameriavajú nielen na podporu kreativity, ale rozvíjajú aj logiku a predstavivosť.

Dieťa s farbami

Výhodou didaktických hier je ich univerzálnosť a takmer žiadne vekové obmedzenie. S jednou hrou sa zahrajú malé aj väčšie deti.

3. Farebný ateliér

Či už hľadáte darček pre 5-ročnú výmyselníčku, alebo pre 10-ročného výtvarníka, s balíčkom na kreatívne vyrábanie nič nepokazíte. Plastelíny, farby, štetce, papiere či plátna na maľovanie vykúzlia úsmev na každej detskej tváričke.

Školákovi ale aj predškolákovi môžete darovať peračník s obľúbeným rozprávkovým motívom, sadu ceruziek či fixky na textil, ktoré mu iste urobia veľkú radosť.

4. Všetko do kuchyne

Máte doma milovníka varenia či malú pekárku? Ak sa aj vaše deti každú nedeľu zmenili na malých pekárov, ktorí so zadržaným dychom sledovali šou Pečie celé Slovensko, darujte im niečo do kuchyne.

Vianočné pečenie.png

Kupovať však nemusíte iba plastové vybavenie do detskej kuchynky. Čo tak skutočná výbava, s ktorou môžu pripraviť naozajstné maškrty? Valček, vykrajovátka či praktická zástera, ktorú ocenia deti aj rodičia. Pre najmenších je skvelým darčekom učiaca veža, ktorú využijete nielen kuchyni.

5. Drevené hračky

Plastové stavebnice sú obľúbené v každej detskej izbe, no ak raz vyskúšate kocky a hračky z dreva, nebudete kupovať už nič iné. Drevená klasika sa dostáva do popredia a je stále obľúbenejšia.

Ak vaše dieťa túži po sade náradia či vlastnej kuchynke, zabudnite na plastové imitácie a siahnite po dizajnovom drevenom výrobku, ktorý bude vyzerať skvelo aj vo vašej domácnosti.

25 50 75 90
FOTO: Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia