Premiéra seriálu Fargo už 16. apríla

Premiéra seriálu Fargo už 16. apríla

Fanúšikovia vynikajúcich televíznych seriálov sa majú na čo tešiť, RTVS premiérovo odvysiela Fargo.

Jeden z najlepších dramatických seriálov z posledných rokov , ktorý sa krátko po svojej svetovej premiére stal televíznou klasikou a pozbieral niekoľko prestížnych ocenení, stvárňuje kroniku podvodov, intríg a vrážd v roku 2006 v zamrznutej Minnesote. Prvá séria seriálu sa odohráva v mestečku Bemidji, ktorým prechádza tajomný a excentrický zabijak Lorne Malvo (Billy Bob Thornton).


Zdroj: FX Networks. Všetky práva vyhradené.

S osudmi ľudí, ktorých stretáva sa pohráva tak, že prevráti dovtedy pokojný život v meste hore nohami. Prvou obeťou jeho nebezpečných hier a ústrednou postavou seriálu sa stáva spočiatku tuctový poisťovací úradník Lester Nygaard (Martin Freeman, známy napr. z filmovej trilógie Hobit). Lester je typ smoliara, z ktorého si každý vrátane jeho manželky uťahuje. Všetko sa však zmení, keď mu jeho bývalý spolužiak a miestny bitkár Sam Hess rozbije nos. Lester sa ocitne v nemocničnej čakárni rovno vedľa zabijaka Lorna.


Lorn rýchlo pochopí, kto a prečo Lesterovi úraz spôsobil a ponúkne sa, že Sama Hessa zabije, k čomu mu Lester dá neúmyselný súhlas. Rozbehne sa tak séria bizarných, šialených, krvavých a častokrát aj komických situácií, ktoré Lesterov osud nezvratne zmenia.


Zdroj: FX Networks. Všetky práva vyhradené.

Seriál sa verne drží charakteristického čierneho humoru z filmovej verzie bratov Coenovcov. V hlavných úlohách sa predstavia Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman, Colin Hanks či Bob Odenkirk. Prvú časť prvej série odvysiela Dvojka v sobotu 16. apríla o 22:00, RTVS neskôr v roku 2016  odvysiela aj druhú sériu seriálu.


Zdroj: FX Networks. Všetky práva vyhradené.

Hodnotenie seriálu IMDB.com: 9/10
Hodnotenie seriálu ČSFD.cz: 91% (19. najlepší seriál v databáze)


Živé vysielanie ??:??

Televízia