Nová panelová diskusná relácia Silná zostava

Nová panelová diskusná relácia Silná zostava

RTVS vám každý pondelok prináša novú reláciu Silná zostava, úlohy moderátorky sa zhostila známa reportérka RTVS Oľga Baková.

Silná zostava je panelovou diskusiou piatich žien o aktuálnych témach, ktoré hýbu Slovenskom. Hlavnými protagonistkami relácie sú moderátorka Oľga Baková a štyri panelistky, expertky v danej profesii, znalkyne spoločnosti z humanitného odboru, komentátorky, blogerky, zástupkyne rôznych vekových skupín či stand up komičky.

Silna zoostava (1).JPG

Nejde o ženskú lifestylovú reláciu, ani o expertnú, či postojovú diskusnú reláciu vedenú v konfrontačnom tóne - diskusia sa opiera o  aktuálne zistenia a informácie, rovnako o skúsenosti protagonistiek a príbehy, informačný a aktuálny aspekt diskusného formátu je doplnený autenticitou a neformálnym prístupom panelistiek k diskusii. Ambíciou Silnej zostavy je vďaka širokému tematickému záberu osloviť široké spektrum divákov.

„Silnú zostavu tvoria vzdelané, vtipné a inteligentné ženy, ktoré majú čo povedať.  Sú to na jednej strane odborníčky, no témy, ktorým sa v Silnej zostave budeme venovať, sa ich ako obyvateliek tejto krajiny tiež bytostne dotýkajú. Naše panelistky vedia svoj názor vyargumentovať a neboja sa ho verejne povedať “ hovorí moderátorka Silnej zostavy Oľga Baková. „V diskusii sa nebudeme zaoberať tradičnými ženskými témami, ale témami, ktoré sa týkajú nás všetkých. V prvých vydaniach budeme napríklad diskutovať o probléme odchodu mladých ľudí zo Slovenska, téme nenávisti na internete alebo v spoločnosti, s ktorou sa denno-denne stretávame, či téme školstva,“ dodáva O. Baková. Podľa nej Silná zostava nemá ambíciu meniť Slovensko, no verí, že aj vďaka relácii sa podarí prispieť k celospoločenskej diskusii. „Keď diváci uvidia úprimnú diskusiu, v ktorej ľudia spoločne na niečo prichádzajú, možno sami prehodnotia prístup k danému problému,“ konštatuje O. Baková.

Diskusné bloky sú vzájomne oddelené krátkymi videami s komentovanými infografikami, rozhovormi s expertmi na dané témy či anketami.

Silná zostava sa vyvíjala v interných kapacitách Odboru výskumu programu a vývoja formátov RTVS v spolupráci s kreatívnym producentom Tomášom Kaminským, režisérkou formátu je Andrea Horečná a dramaturgiu má na starosti Ľubica Stanek.

Silna zostava_O. Bakova, A. Horecna, L. Stanek.jpg

Na obrazovke Dvojky sa Silná zostava po prvýkrát objavila  v pondelok 22. mája 2017 o 20:10. Témou druhej časti bude nenávisť na internete.
 

Živé vysielanie ??:??

Televízia