RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov MS v hokeji

RTVS odvysiela všetkých 64 zápasov MS v hokeji

Po zimných olympijských hrách v juhokórejskom Pjongčangu sú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v dánskej Kodani a Herningu ďalším významným projektom športového vysielania RTVS v tomto roku. V televíznom vysielaní sa od 4. mája objaví všetkých 64 zápasov v 31 priamych prenosoch a 33 záznamoch.

Jednotka plánuje odvysielať 10 priamych prenosov - všetkých 7 zápasov hokejovej reprezentácie v základnej skupine a tri zápasy vyraďovacích kôl šampionátu - jedno štvrťfinále, jedno semifinále a v nedeľu 20. mája aj večerné finále. V úvodný deň hokejového šampionátu (4.5.) ponúkne RTVS atraktívny zámorsky duel USA - Kanada.

Hlavnú pozornosť vo vysielaní RTVS budú mať zápasy skupiny A v Kodani, v ktorej hrá aj reprezentácia Slovenska. Až 64 komentovaných stretnutí sa bude naživo vysielať na špeciálnom hokejovom webe http://hokej.rtvs.sk - jednak pri simulcastovom streame Jednotky a Dvojky a zároveň všetky simultánne hrané zápasy na doplnkovom webovom streame.

Z dejiska šampionátu budú zápasy komentovať ostrieľaní Pavol Gašpar a Matej Hajko so spolukomentátormi Rastislavom Staňom a Jánom Pardavým. V Herningu bude pôsobiť dvojica Tomáš Košec a Michal Hreus. V bratislavskom štúdiu budú pripravení moderátori Matúš Krutý a Ľubica Melcerová. Všetky zápasy Slovenska, ako aj celé vyvrcholenie turnaja vo vyraďovacej fáze, bude v štúdiu analyzovať bývalý reprezentant Boris Valábik.

„Našou hlavnou snahou je priniesť televíznym divákom a rozhlasovým poslucháčom kompletný prehľad o priebehu hokejového šampionátu a rovnako odprezentovať dianie z Kodane a Herningu ako dôležitú udalosť v on-line prostredí," uviedol šéf športovej sekcie RTVS Matej Hajko.Okrem toho RTVS pripravuje k MS v hokeji vlastnú špeciálnu webovú stránku. „Hokejoví fanúšikovia na nej nájdu všetky potrebné informácie o vysielaní RTVS zo šampionátu a priebehu turnaja. Jej obsah doplnia pôvodné materiály televíznych štábov, videosekvencie s highlightmi všetkých zápasov s dôrazom na obrazový servis čo sa týka účinkovania Slovenska," doplnil Matej Hajko.

Diváci sa môžu tešiť na pravidelnú dennú reláciu MS v kocke, ktorú RTVS prinesie na konci každého hracieho dňa so súhrnom všetkého dôležitého, čo sa počas zápasov stalo.

Počas prestávok jednotlivých zápasov RTVS odvysiela nový seriál „Aj oni boli pri medailách"o reprezentantoch, ktorí sa zaslúžili o najväčšie úspechy slovenského hokeja, ale odvtedy sa pohybujú mimo centra mediálneho záujmu.

Rádio Slovensko odvysiela naživo všetky duely slovenskej hokejovej reprezentácie. Okrem toho pripravuje množstvo reportáží a živých vstupov, rozhovorov, publicisticky ladených zaujímavostí a noviniek. Informácie z majstrovstiev sveta bude Rádio Slovensko prinášať počas celého dňa aj v Rádiožurnáloch, krátkych správach a špecializovaných športových reláciách.

„Priamo do dejiska šampionátu posielame našich skúsených rozhlasových reportérov Matúša Čunderlíka a Adama Bohuša. Okrem komentovaných priamych prenosov prinesieme živé vstupy priamo z dejiska, rozhovory s hokejistami, analytikmi, nebudú chýbať zaujímavosti zo zákulisia," uviedol Matej Hajko.

Rádio Slovensko bude na hokejový šampionát naladené už od 30. apríla do 4. mája v Príbehu na týždeň. Okrem toho bude počas celých MS výkony a výsledky našich hokejistov mapovať formou vtipnej glosy športový redaktor Martin Šeďo v rubrike Dovolené uvoľnenie.

Živé vysielanie ??:??

Televízia