Unikátny animovaný seriál o etikete

Unikátny animovaný seriál o etikete

RTVS prichádza s ojedinelým vzdelávacím projektom na tému, ktorá by v televíznej tvorbe nemala chýbať a na Slovensku bude prvou svojho druhu. Užitočné rady z etikety a bontónu spracovala modernou zábavnou formou. Animovaní členovia rodiny Chochmesovcov budú zažívať v každodennom živote situácie vhodného i nevhodného správania, ako je napríklad pracovný pohovor, biznis etiketa, pánsky a dámsky šatník, tykanie i vykanie, podanie ruky, zoznamovanie, slávnostné stolovanie, etiketa v reštaurácii, na rande, plese, svadbe či na návšteve.

Chochmesovci sú trojgeneračná rodina. Tvorcovia pri tvorbe animovaných postavičiek vychádzali z tradičného sitkomového konceptu a každej z nich priradili komediálnu perspektívu. Babička je hippie, dedko konzervatívec, mama ambiciózna workoholička, otec intelektuál a kreatívec, dcéra Simona hipsterka a syn Teo počítačový maniak.

Diváci si 25 unikátnych mikropríbehov môžu pozrieť na Jednotke a Dvojke. S prvou časťou RTVS začína v premiére už 24. decembra o 12:45 na Dvojke a v repríze 25. decembra o 10:05 na Jednotke. Na Silvestra a Nový rok sa Chochmesovci vyberú do opery a následne sa s nimi diváci budú stretávať od 12. januára do júna.

Živé vysielanie ??:??

Televízia