Pokračuje nová relácia V dobrej spoločnosti

Pokračuje nová relácia V dobrej spoločnosti

Diváci RTVS sa budú môcť od októbra bližšie zoznámiť so životnými príbehmi desiatich výnimočných osobností. Moderátorka Jarmila Lajčáková Hargašová sa za nimi vybrala na miesta, ktoré sú pre nich dôležité a vyspovedala ľudí, ktorí ich na životnej ceste formovali, alebo zohrali jedinečnú úlohu. Ďalšiu časť nového cyklu V dobrej spoločnosti prinesie RTVS v piatok 11. októbra o 21:55 na Jednotke.

„Cesta k príbehu je pozorovať, pýtať sa a počúvať. V dobrej spoločnosti sa preto budem pýtať a počúvam desať osobností s rôznorodými príbehmi, ktoré majú rozdielne profesie a pôsobia v rôznych krajinách," priblížila Jarmila Lajčáková Hargašová.

Moderátorka Jarmila Lajčáková Hargašová.jpg

Hneď prvý večer 4. októbra strávili diváci v dobrej spoločnosti biatlonovej šampiónky Anastasie Kuzminovej a spolu s ňou navštívili v jej rodnom Ťumene miesta spojené s jej detstvom a dospievaním. „Ohúrila nás pohostinnosť, dobrota a neúnavnosť, s akou sa nám naši hostitelia venovali. Nasťa s mamou a sestrou predviedli širokú škálu kuchárskeho umenia, otec lovil ryby z jazera, ktoré potom zaúdil a ugriloval, všetko bolo domáce a nekonečne chutné," zaspomínala si na natáčanie Jarmila Lajčáková Hargašová.

V ďalších častiach sa o svoje skúsenosti, pády a víťazstvá podelí významný mikrobiológ a vedec Ján Vilček, spisovateľka a scenáristka Martina Formanová, divadelná a filmová herečka Jana Bittnerová, úspešný producent Ján Mojto, horolezecká legenda Zoltán Demján, priekopníčka paliatívnej medicíny na Slovensku Kristína Križanová, operný spevák Dalibor Jenis a bývalá tenistka Daniela Hantuchová.

Natáčanie doma u Martiny Formanovej.jpg

Všetkých podľa Jarmily Lajčákovej Hargašovej spája to, že ich na ceste k úspechu, uznaniu a rešpektu stretlo množstvo prekážok a zápletiek, s ktorými sa museli popasovať. „Našou snahou je inšpirovať divákov k tomu, že hoci to v živote veľakrát nebýva jednoduché, po každom páde treba vstať a ísť ďalej."

Napriek tomu, že ide o novinku vo vysielaní RTVS, všetci oslovení súhlasili s tým, že sa podelia o svoje zážitky a skúsenosti, pričom televízny štáb v mnohých prípadoch pustili do svojho súkromia. Preto sa okrem rôznych slovenských miest natáčalo tiež v Mníchove, New Yorku, Paríži či Prahe.

S profesorom Jánom Vilčekom.jpg

„Vážim si každú chvíľu, ktorú som mohla prežiť v ich blízkosti. Sú to osobnosti, ktoré nepotrebujú prezentáciu, takže som im nesmierne vďačná za to, že nám venovali svoj čas a nechali nás nazrieť za oponu," uzavrela moderátorka.

V dobrej spoločnosti prinesie RTVS každý piatok o 21:55 na Jednotke.

 

Živé vysielanie ??:??

Televízia