10 faktov, ktoré by ste mali vedieť o seriáli Narcos

10 faktov, ktoré by ste mali vedieť o seriáli Narcos

Kontroverzný a mimoriadne vydarený. Aj takto mnohí označujú seriál Narcos, ktorý mal premiéru v roku 2015, no jeho úspech vydržal dodnes.

Kriminálny a zároveň životopisný seriál o Pablovi Escobarovi mieri na televízne obrazovky RTVS. Prvú epizódu môžete sledovať v sobotu 11. januára o 22:10 na Dvojke. A toto je desať faktov, ktoré ste o seriáli Narcos (možno) netušili.

1. Autentický vďaka Escobarovi

Vizuálne spracovanie je priam dokonalé, a to vďaka samotnému Pablovi Escobarovi, ktorý si o takmer všetkom viedol vlastné záznamy.

Ako diváci budete ohúrení prepracovaním kostýmov, vzhľadom jednotlivých budov, priestorov a tiež jednotlivých scén. Escobar doslova pomohol urobiť Narcos prvotriednym televíznym programom vďaka fotodokumentácii, ale aj videám, ktoré vlastnoručne nakrútil.

Narcos_1

2. Synovi Escobara sa seriál nepozdával

Aj napriek tomu, že spoločnosť Netflix od začiatku tvrdí, že seriál je založený na skutočných udalostiach, mladému Escobarovi sa množstvo scén nepáčilo.

Ako povedal v niekoľkých rozhovoroch, seriál Narcos jeho rodine uškodil. Juanovi Pablovi sa nepáčilo najmä vykreslenie predaja drog do Európy. Zaujímavosťou je, že nakoniec si mladý Escobar zmenil meno na Sebastian Marroquin.

3. Herec, ktorý hral hlavnú úlohu, nerozprával po španielsky

Wagner Moura, ktorý stvárnil Escobara, je z Brazílie a predtým, ako získal úlohu v seriáli, rozprával prevažne po portugalsky.

Šesť mesiacov pred samotným nakrúcaním odišiel do Kolumbie, aby si osvojil nielen jazyk, ale aj kultúru. Neskôr uviedol, že španielčina mu ide lepšie ako angličtina.

4. Netflix nie je jediný...

Hoci je dnes pod seriálom Netflix podpísaný, o jeho produkciu sa sčasti podieľala aj televízia Univision. Nakoniec na úspešnom seriáli pracovali ľudia z rôznych krajín. Režisér je z Brazílie, hlavný scenárista z USA. Štáb poskladali z profíkov rôznych národností.

Narcos_2

5. Peniaze, peniaze, peniaze

Nie je úplne jasné, koľko zarábal Escobar, keď sa jeho drogovému biznisu darilo najlepšie. V istom momente však bol siedmim najbohatším mužom planéty. Až dve miliardy dolárov mu ročne zožrali potkany.

6. Musel pribrať

Herec Wagner Moura začínal nakrúcanie v dobrej forme. Pre potreby seriálu však musel pribrať niekoľko kilogramov, aby bol Escobarovi čo najpodobnejší. Kým nemal váhu, akú požadovali tvorcovia, musel pod kostýmom nosiť fejkové brucho. Po skončení nakrúcania sa z Mouru stal vegetarián.

7. Z dvoch nakoniec tri série

Pôvodný zámer bol nakrútiť dve série. Pre obrovský úspech sa však producenti rozhodli dať seriálu Narcos ešte ďalších desať častí. V tretej a zároveň poslednej sérii už Escobar nefiguruje. Dej sa odohráva po jeho smrti. Boj proti drogovému kartelu je aj naďalej mimoriadne drsný.

Narcos_3

8. Hviezdou už pred seriálom

Wagner Moura bol v Brazílii jednou z najväčších hviezd už predtým, ako kývol na nakrúcanie seriálu Narcos. Vo filmovom priemysle pôsobil od polovice 90. rokov. Účinkoval aj vo filme Elite Squad, ktorý je v histórii brazílskeho filmu tým najlepšie hodnoteným a zároveň najlepšie zarábajúcim.

9. Escobarova smrť

Nakrúcali ju na miestach, kde Escobar reálne umrel. Dolapenie a zabitie Escobara patrí v Kolumbii k najsilnejším momentom v jej histórii.

10. Seriál nebol v pláne

Dokopy tridsať častí o živote Pabla Escobara sa malo pôvodne zmestiť do jedného filmu z hollywoodskej produkcie.

Keď sa však začalo pracovať na scenári, tvorcovia zistili, že existuje niekoľko menších príbehov a množstvo postáv, ktoré by sa do celovečerného filmu len tak ľahko nezmestili.


zdroj: goliath.com


Živé vysielanie ??:??

Televízia