Cenné tipy a triky pri výrobe a nosení látkových rúšok

Cenné tipy a triky pri výrobe a nosení látkových rúšok

Nielen dezinfekčné a antibakteriálne gély sa stali nedostatkovým tovarom. Ľudia si denne vymieňajú návody na to, ako si doma vyrobiť rúško. Nájdu sa aj takí, ktorí rúška šijú a posúvajú ich tým, ktorým sa v skorších dňoch nákazy neušlo.

Odborníci už nejaký čas ľudí vyzývajú, aby si okrem pravidelnej a zvýšenej hygieny chránili nielen ústa, ale aj nos. Neplatí, že rúška by mali nosiť predovšetkým ľudia s príznakmi akejkoľvek choroby. Platí to aj pre ostatných, ktorí sa nechcú nakaziť.

Pozrite si reportáž z televíznej Reginy a naučte sa vyrobiť si rúško v pohodlí domova. Ak nemáte šijací stroj a dochádzajú vám zásoby jednorazových rúšok, pri pobyte v exteriéri pomáha aj šatka alebo šál. Ochranu tváre by sme podceňovať rozhodne nemali.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Predtým, ako si nasadíme rúško, mali by sme myslieť na niekoľko pravidiel. V prvom rade je potrebné mať umyté, prípadne emulziou dezinfikované ruky. Rúško chytáme len za popruhy alebo gumičky. Nasadíme ho tak, aby nám zakrývalo nos aj ústa.

Počas pobytu vonku sa rúška nedotýkame. Ak je to nevyhnutné, okamžite po manipulácii s ním si očistíme ruky dezinfekčným gélom. Ak jednorazové rúško navlhne, je nevyhnutné ho vymeniť.

Z tváre ho dávame dole iba tak, že sa dotýkame gumičiek. Najideálnejšie je vložiť ho do vrecúška, zauzliť a odhodiť. Látkové rúška by sme mali prať na čo najvyššej teplote, nechať vyschnúť a prežehliť.

Živé vysielanie ??:??

Televízia