U vás doma: Rimavskú Sobotu roztancovala skupina Družina

U vás doma: Rimavskú Sobotu roztancovala skupina Družina

Rimavskú Sobotu roztancovala Družina. V piatok 29. mája bolo v meste na juhu Stredného Slovenska mimoriadne veselo, a to vďaka živému prenosu U vás doma. Večerom sprevádzala dvojica Adela a Sajfa, okrem skupiny Fragile vystúpila aj Družina, v ktorej spieva tiež Danka Kurtíková, redaktorka RTVS štúdia v Banskej Bystrici.

Skupina Družina je známa tým, že tradičné slovenské pesničky prináša v originálnej úprave s vplyvom ethno a world music. Po dvadsiatich rokoch na hudobnej scéne nazvali členovia skupiny tento žáner slovenským neofolklórom. A podľa reakcií publika na balkónoch v Rimavskej Sobote bolo vidieť, že slovenský folklór s dávkou exotiky ľudí baví.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Koncerty zo série U vás doma, ktoré môžete sledovať pohodlia obývačiek, vyvrcholia tento piatok 5. júna živým prenosom z Bratislavy. Tešte sa na moderátorskú dvojicu Marianna Ďurianová a Peter ´Šarkan´ Novák, niekoľko známych hitov zahrá kapela Hex.

Vo vysielaní sa objavia aj známi slovenskí herci. Pripravená je Marta Sládečková, Dominika Kavaschová, Zuzana Porubjaková aj Martin Mňahončák. Hosťom večera bude aj pán Róbert Mistrík.

Živé vysielanie ??:??

Televízia