POSTAVY V DRUHEJ SÉRII KOLONÁDY

POSTAVY V DRUHEJ SÉRII KOLONÁDY

HLAVNÉ POSTAVY DRUHEJ SÉRIE

MUDr. Adam Bernát (Marek Geišberg)   
Adam si poradil s prácou v Nemecku ako chirurg na pohotovosti, no pochopil,  že  tam nebude mať šancu na postup. Vracia sa do martinskej nemocnice na ortopedické oddelenie a hneď si získa autoritu ako šikovný operatér. K novému životu s Terezou pristupuje s najlepšími úmyslami, chce byť zodpovedný, zabudnúť na minulosť, žiť čestne a bez klamstiev.

Tereza Kišová (Anna Rakovská)

Mladá, spontánna a bystrá žena, ktorá sa vždy túžila vymaniť zo sociálne slabšieho prostredia, v ktorom vyrastala. Tereza sa stala matkou proti svojej vôli a pri prvej príležitosti „zdrhla“ pracovať do zahraničia. Syna nechala na krku rodičom. Svoju vinu kompenzuje finančnou dotáciou pre rodičov. Pred Adamom mala niekoľko nezáväzných ďalších vzťahov. Strašne by sa chcela vyrovnať Adamovej rodine a žiť inak, ako jej rodičia. Vo svojej hĺbke je Tereza nešťastný človek, ktorý túži po rodine, nedokáže však pre to nič urobiť. Nemá v sebe zakorenené, ako udržiavať teplo rodinného krbu a ako byť dobrou matkou.

Prof. MUDr. Igor Bernát (Pavel Višňovský)
Racionálny človek, jeden z najlepších ortopédov v krajine. Zuzane nedokázal odpustiť neveru, hoci sa o to zo začiatku snažil. Stáva sa z neho introvert, čo Zuzanu ničí. Stále viac sa upína na prácu. Profesijné zlyhanie ho hlboko psychicky poznačí. Ešte viac sa utiahne do seba. 

Zuzana Bernátová (Andrea Karnasová)
   
Zaľúbila sa do úspešného lekára Igora, staršieho o 20 rokov. Otehotnela s ním a stala sa matkou príliš skoro. Snažila sa získať naspäť jeho lásku. Keď pochopila, že jej neveru s jeho vlastným synom neodpustí, začala svoje povinnosti a vzťah s Igorom zanedbávať. Domácnosť, práca aj starostlivosť o syna Kuba sa pre ňu stala rutinou. Cíti sa vyhorená, osamelá a vinná. Útechu začne hľadať v alkohole.

Jakub Bernát (Vladislav Plevčík)

Práve maturuje a chystá sa na prijímacie pohovory na vysokú školu. Prežíva krízu so Sašou, chýba mu brat Adam, nemá sa s kým poradiť. Cíti napätie medzi rodičmi, no nevie, z čoho pramení. Stále je na nich citovo závislý. Po otrasoch, ktoré prežije, bude musieť zo dňa na deň rýchlo dospieť.

Adela Bernátová (Kamila Magálová)
Exmanželka Igora, matka Adama. Riaditeľka gymnázia, kde študuje Jakub. Vyrovnala sa s pikantnou situáciou v rodine a Adamov pobyt v Nemecku je podľa nej potrebný, aby si „vylízal“ rany. Nevzdychá, nevolá syna späť na Slovensko, aj keď sa cíti osamelá. Uvedomuje si, že má po šesťdesiatke a v škole už nebude môcť dlho zostať. Preto sa dokáže povzniesť nad chyby Adamovej mladej ženy Terezy a nachádza zmysel života vo vzťahu k malému Šimonovi, akoby bol jej vlastným vnukom.

MUDr. Viera Horváthová (Jana Hubinská)   
Zmenila svoje postoje, stále je precízna, prísna na seba, no k iným a k dcére už omnoho zhovievavejšia. Práve preto cíti ako krivdu správanie sa nového vedenia k jej osobe a nedokáže skryť antipatiu k novému kolegovi Richterovi. V osobnom živote sa jej nedarí, jej vzťah na diaľku prestáva fungovať.

Saša Horváthová (Jana Kvantíková)   
Saša je momentálne v siedmom nebi, no má viacero problémov. Hlavne so školou a s Kubom, ktorý sa pre ňu trápi. Na vine je tajomstvo, s ktorým sa Saša nedokáže priznať ani vlastnej mame, čo ju veľmi mrzí, lebo konečne majú medzi sebou dobrý vzťah. No za chyby sa platí a Saša rovnako ako Kubo bude musieť konečne dospieť. 

MUDr. Hana Danková (Ivana Kuxová)   
Hane sa sen o kúpeľnej kolonáde rozpadá a po Adamovom odchode nenašla žiadnu spriaznenú dušu, ktorá by vyplnila jej samotu. Tieto malé prehry si však Hana nepriznáva. Veď má prácu a slobodu. A tak navonok pôsobí pokojne a vyrovnane. To všetko iba do chvíle, kým nestretne mladého archeológa Filipa.

MUDr. Boris Wagner (Kamil Mikulčík)   
Adamov spolužiak z vysokej školy. O niečo starší. Špecializácia: internista. Zakotvil v kúpeľoch, lebo nepatril k „premiantom“ a nemal ani veľké ambície. Vyzerá to tak, že Boris sa po roku nezmenil. Stále je spokojný, žoviálny a má  chuť na chladené pivko. A keby nebolo Moniky a jej neskonalej túžby po dieťati, naozaj by ho nič netrápilo. Ibaže aj Boris si uvedomuje, že im ako rodičom tikajú biologické hodiny a ak nechce, aby sa mu manželstvo rozpadlo, musí svoje životné postoje prehodnotiť...

Doktor Richter (Ady Hajdu) – nová postava

Inteligentný, odmeraný a spravodlivý. Nastúpil na Adamove miesto, dlhé roky pracoval ako primár  v Luhačoviciach. Je vynikajúci odborník na kúpeľnú liečbu. Pre kolegov je záhadou, nikdy nehovorí o svojom súkromí. Za odmeraným prístupom sa však skrýva citlivý človek s pohnutým osudom.

Monika Wagnerová (Petra Vajdová)

Manželka Borisa, zodpovedá za prevádzku kúpeľov. Roky sa starala o chorú svokru. Po jej smrti túži po dieťati.

ĎALŠIE POSTAVY V DRUHEJ SÉRII

Filip Sojka (Roman Poláčik) - nová postava
Vzdelaný, ambiciózny, romantický. Je na začiatku kariéry archeológa, práca ho baví. Jeho odborné štúdie oceňujú aj v zahraničí.

Gabriela, nová vrchná sestra na balneológii (Milada Rajzíková) - nová postava
Arogantná a zakomplexovaná  „stará dievka“. Je v kúpeľoch nová, neváha použiť akékoľvek neférové postupy, aby pred klientmi znemožnila mladšie kolegyne.

Imro Kiš (Attila Mokoš) – nová postava
Terezin otec. Tvrdý, veriaci, pracovitý chlap. Rodina je u neho na prvom mieste. Ťažko znášal nezodpovedné konanie svojej dcéry. Vnuka Šimona miluje a príkladne sa o neho stará.

Mária Kišová (Ingrid Ištóková) – nová postava
Terezina matka. Pokorná, tichá, bez ambícii.  Oddaná manželka, matka, babička. Riadi sa názormi svojho muža.

Šimon (Adam Gažo) – nová postava

Terezin päťročný nemanželský syn. Otca nepozná a k matke, ktorú vidí zriedka, má neutrálny vzťah. Za rodičov pokladá babku a dedka. Trošku tvrdohlavý, no citlivý. Ak cíti zo strany dospelých úprimnosť, vie sa prispôsobiť.

Doktor Heteš (Martin Hronský) – nová postava
Adamov kolega v Martinskej nemocnici. Ctižiadostivý a sebavedomý. Slabý odborník. Pokrytecké správanie využíva na získanie profesionálnych informácií a nápadov. Neváha si privlastniť cudzie zásluhy.

Foto:
Milan Krupčík
Patrik Ratajský
Jena Šimková (foto J. Hubinskej)
RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia