Nahlas

Nahlas je prvá rozhlasová dokumentárna séria Rádia Devín. V dobe zaplavenej informáciami, kedy vyhrávajú tí najhlučnejší, dáva osem rôznych autorov hlas protagonistom a témam, o ktorých sa nehovorí často a dostatočne zreteľne.

Autorky a autori: Marek Moučka – 420 ton / Eduard Cicha – Domec / Jonáš Gruska a Tereza Dodoková – Radikálna pozornosť / Dorota Vlnová – Betónová nenávisť / Soňa Koželová – Neveda / Tereza Križková – Mínus 350 gramov / Barbora Sliepková – Pišta / Juraj Šlauka – Šťať proti vetru
Popis epizódy
Séria rozhlasových dokumentov Nahlas / Je to karcinóm prsníka”, dozvedela sa Jana od doktora a tých pár slov prevrátilo jej život hore nohami. Fíčer -350 gramov rozpráva Janin príbeh prostredníctvom jej autentických zápiskov zo sociálnej siete. Autorský rozhlasový fíčer Terezy Križkovej.
Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Bio autorky: Tereza Križková absolvovala dokumentárnu tvorbu na VŠMU v Bratislave. Ako autorka a režisérka sa zameriava na silné ženské postavy a ich príbehy. Absolvovala s filmom Vtedy v Bratislave o Žofii Langerovej a jej dcérach, ktorý reflektuje život rodiny židovského pôvodu perzekuovanej komunistickým režimom. Pokračovala ako spolurežisérka televízneho dokumentárneho cyklu Iné ženy. Spolupracovala na televíznom cykle Prvá, kde režírovala časť o Soni Kovačevičovej, prvej slovenskej etnografke. Natočila krátky film o tureckej spisovateľke Pelin Özer vrámci literárno-filmového cyklu Mezi řádky.

Ďalšie projekty autorky pre rozhlas:

Na ihrisku
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1893695

Slovo má umenie
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11149/1066889


grmaov.png

Archív - zvoľte dátum