Musica slovaca

Musica slovaca – koncertný program zostavený z diel pôvodnej slovenskej tvorby. Rádio Devín je jediným systematickým zdrojom informácií tohto druhu na Slovensku. Redaktori: Ján Dúbravský, Kristína Guničová, Mária Gavalová, Ján Klíma, Peter Markovský.
Vysiela sa: v utorok a štvrtok 23:00-23:58.
Cez víkend nájdete reláciu v programe pod názvom „Musica slovaca sobota“ a „Musica slovaca nedeľa“ a vysielacie časy sú: sobota 23:00-23:58 a nedeľa 23:30-23:58.
Popis epizódy
Ivan Parík - Sólové sonáty v podaní členov súboru Quasars Ensemble (výber). Zrejme najväčší súbor skladieb pre sólové nástroje, aký bol kedy napísaný jedným autorom, predstavujú sekvencie talianského skladateľa Luciana Beria, v ktorých v priebehu viac ako 40 rokov overoval sonoristické možnosti rôznych hudobných nástrojov. Zo slovenských skladateľov sa mu najviac priblížil Ivan Parík so svojím cyklom 10 sonát pre sólové násrtoje, ktoré vznikali v rokoch 1962 až 1983. // Program: Sonáta pre flautu; Sonáta pre klavír; Sonáta pre violončelo; Sonáta pre husle; Sonáta pre hoboj; Sonáta pre klarinet; Sonáta pre trúbku; Sonáta pre fagot // Pripravil redaktor Peter Dan Ferenčík