Slovensko chutí (Jelenie medailóniky so šípkovou omáčkou)

Vhodné pre všetkých HD Európska tvorba
V tretej sérii cyklickej relácie „SLOVENSKO CHUTÍ“ budú divákov pri objavovaní tradičných jedál, z rôznych regiónov Slovenska, sprevádzať dvaja sympatickí naslovovzatí odborníci Lucia a Tomáš, ktorí nám zároveň ponúknu zaujímavé možnosti úpravy tradičného receptu do modernej a častokrát zdravšej podoby.
Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Archív - zvoľte dátum

Slovensko chutí je relácia, v ktorej sa tradičné recepty rôznych regiónov Slovenska premieňajú do ľahšej, modernejšej podoby, aby sa tak dostali aj na stoly našich divákov a reštaurácií. Divina bola, aj je na Slovensku stále zriedkavá a vzácna. V minulosti sa jedávala na pánskych dvoroch alebo „vďaka“ pytliakom, ktorí nelegálne poľovali, slávnostne aj v domácnostiach bežných ľudí. V súčasnosti divina nie je tak zriedkavá, no napriek tomu ju nájdeme v reštauráciách a obchodoch len v určitých obdobiach. Patrí k najkvalitnejšiemu mäsu a preto si jej príprava zaslúži pozornosť každého gurmána a vyznávača dobrého, kvalitného jedla. Účinkujúci: Silvia Pilková - autorka siedmich kníh tradičných receptov Poklady slovenskej kuchyne, milovníčka dobrého jedla a skvelá domáca kuchárka. Michal Šiška - je mladý šéfkuchár, ktorý okrem iného varil aj u Jamieho Olivera. Po celom svete otvoril štrnásť pobočiek jeho slávnej reštaurácie a napokon zatúžil po rodine, domove a v Pezinku otvoril svoju vlastnú reštauráciu Ebrietas. Ján Glasnák – rocker, grafik, ale aj gazda. V dnešnej epizóde sa nám v kuchyni predstaví ďalší chlap. Janko je sympatický pán, ktorý aj úžasne varí. Marek Imre – riaditeľ hotela „Dubná Skala“, ktorý nášmu šéfkuchárovi Michalovi prepožičal kuchyňu reštaurácie a šéfkuchára Jakuba, ktorý bol aj výborným pomocníkom. Jakub Souc – šéfkuchár v reštaurácií „Dubná Skala“ a vhodný „parťák“ pre nášho Michala.

Archív - zvoľte dátum