Cestou necestou

Vhodné pre všetkých HD Európska tvorba
Cestou necestou je gastronomický cestopis, v ktorom navštívime zaujímavých Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí a ich očami si predstavíme nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície.
Cestou necestou je gastronomický cestopis, v ktorom navštívime zaujímavých Slovákov dlhodobo žijúcich v zahraničí a ich očami si predstavíme nové i dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície. Kľúčom k spoznávaniu rozdielnych kultúr bude miestna gastronómia vo všetkých formách od luxusných reštaurácii až po farmy. Rozdielne profesie a životný štýl našich sprievodcov vytvoria odlišné atmosféry i rytmus každej epizódy. Navštívime provinciu Kedah a jej okolie. Sprievodcom tohto dielu bude 50 ročný Peter, ktorý v meste Alor Setar pracuje ako manažér v továrni na pneumatiky. Navštívime reštaurácie, kde turista ešte nebol. Pozrieme sa na malajskú svadbu a dokonca Petra bude učiť variť u seba doma aj mladá moslimská kuchárka, ktorej rastú kokosy rovno v záhrade. Účinkujúci: Peter Suri. RECEPT: Kokosová placka Strúhaný čerstvý kokos Múka Kokosová voda Cukor Kokosový list troška oleja Z kokosu, múky, vody a cukru si urobíme hmotu na palacinku. Na panvici rozohrejeme olej a do vnútra vložíme vytvarovanú hrubšiu palacinku. Pečieme do hneda, pomaly. Podávame s trstinovým cukrom.