Úvod Novinky EURO 2020
Bývalý tréner Slovenska: Dáni s Fínmi nemali duel dohrávať
Bývalý tréner Slovenska: Dáni s Fínmi nemali duel dohrávať

Bývalý tréner Slovenska: Dáni s Fínmi nemali duel dohrávať

Zápas Dánsko - Fínsko sa nemal dohrávať. Myslia si to viacerí futbaloví odborníci.

EURO 2020 sa v sobotu otriasalo v základoch. Potom ako v 43. minúte súboja medzi Dánskom a Fínskom stratil Christian Erisken vedomie, nastali doslova minúty hrôzy.

Nik nevedel, čo sa hviezde svetového futbalu stalo. Na mieste ho museli záchranári oživovať, čo sa napokon aj podarilo. Následne ho previezli do nemocnice, kde sa ho zdravotníci stabilizovali.

Hráči z pochopiteľných dôvodov zápas v tej chvíli nedohrali a až po dvoch hodinách sa rozhodlo o novom termíne. Dánska futbalová asociácia vyhlásila, že sa duel dohrá ešte v rovnaký deň.

Tento krok sa ale nepáčil viacerým svetovým futbalovým expertom a futbalovým novinárom.

Ján Kocián poprial Eriksenovi zdravie

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Svoj názor na celú situáciu ponúkol aj bývalý výborný futbalista a tréner Ján Kocián, keď na otázku, či sa mal duel dohrávať odpovedal jasne.

„Myslím si, že skôr nie. V tej situácii, kedy sa rozhodovalo o tom, či sa zápas dohrá, podľa mňa nemohli vedieť, aký je zdravotný stav Eriksena. Dáni boli z toho tak v šoku..."

„Z môjho pohľadu, sa ten zápas nemal dohrávať," zopakoval v štúdiu RTVS počas prestávky zápasu Anglicka s Chorvátskom niekdajší futbalový obranca.

Bývalý reprezentačný tréner však dodal, že napriek všetkému bol rád, ako sa celá situácia okolo zdravotného stavu dánskeho futbalistu vyvinula.

„Len sa ukázalo, že naša telesná stránka, nie je žiadne perpetuum mobile. Chvalabohu to dopadlo takto. Prajeme mu všetko dobré."

Eriksenovi vyjadrili podporu hviezdy

Podobne sa vyjadril aj expert RTVS a bývalý futbalista Stanislav Angelovič. Ten dodal, že by si nevedel predstaviť, dohrávať súboj po tak emočne vypätej situácii.

To sa potvrdilo aj zo samotného tábora futbalistov Dánska. Tí boli podľa ich kouča Kaspera Hjulmanda emočne vyprahnutí. Napriek tomu sa rozhodli zápas dohrať ešte v rovnaký deň.

Jedným z dôvodov bol aj odkaz samotného Christiana Eriksena, ktorý mal svojich spoluhráčov požiadať, aby tak urobili.

Následne viacerí účastníci turnaja posielali podporné odkazy dánskemu hráčovi cez sociálne siete.

Nemci zverejnili spoločnú fotografiou pred jeho fotkou a želanie dostal aj od Cristiana Ronalda.

Milan Škriniar sa zľakol

Medzi podporovateľmi nechýbal ani Eriskenov spoluhráč Milan Škriniar.

„Zľakol som sa a mylslím, že celý futbalový svet to zamrazilo. Boli naozaj ťažké minúty pre každého."

Som rád, že nám Christian poslal správu, že je v poriadku a to nás všetkých potom upokojilo," dodal na záver náš obranca.

Toho už v pondelok čaká prvý duel na turnaji. Slovenská futbalová reprezentácia totiž odohrá od 18:00 hod. úvodný duel na ME vo futbale proti Poľsku.

Zápas môžete sledovať v priamom prenose na Jednotke, webe futbal.rtvs.sk a vlnách Rádia Slovensko.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia