Úvod Novinky EURO 2020
Tomáš Hubočan verí v postupový hetrik
Tomáš Hubočan verí v postupový hetrik

Tomáš Hubočan verí v postupový hetrik

Postúpi Slovensko na veľkom turnaji zo skupiny aj do tretice?

Slovenská reprezentácia je blízko k postupu zo skupiny na treťom veľkom šampionáte za sebou. V roku 2010 sa im to podarilo na MS 2010 v Juhoafrickej republike a druhýkrát aj na EURO 2016 vo Francúzsku. Tentokrát by našim mal stačiť aj bod proti favoritovi E-skupiny Španielsku.

Tomáš Hubočan verí v postupový hetrik. "Pre nás bola taká situácia aj na MS v Afrike aj na ME vo Francúzsku. Postup sme si vybojovali vždy v poslednom zápase skupiny, dosiahli sme v ňom výsledok, aký sme potrebovali. Takže do tretice všetko dobré," povedal pre SFZ náš obranca.

Stredajší zápas v Seville bude aj o fyzickom boji, nakoľko na stredu hlásia podľa predpovede počasia extrémne horúčavy. Ako sa na to budú naši pripravovať? Dlhoročný reprezentant si teplotné nástrahy nepripúšťa. "Strašia nás, že tam budú štyridsiatky a veľká vlhkosť. No čo, budeme hrať v tom, čo bude," doplnil Tomáš Hubočan.

Zdravotný stav Slovákov je v poriadku

K možným horúcim teplotám sa vyjadril aj Peter Baťalík. "Dal som hráčom kratšiu prednášku, ako sa s tým čo najlepšie vyrovnať. Teda pitný režim a prečo sme zvolili práve také iontové nápoje, aké sme zvolili, prečo ľahší dres, ako ochladiť organizmus."

Lekár reprezentácie doplnil informácie aj o zdravotnom stave mužstva. "Schranzov stav sa zlepšuje, zaťažujeme ho zo dňa na deň viac. Po Švédsku si hráči priniesli normálne zápasové šrámy, tie riešime." V karanténe stále ostávajú Denis Vavro a jeden člen realizačného tímu. Ostatní hráči by mali byť trénerovi Štefanovi Tarkovičovi k dispozícii.

Slovensko odohrá záverečný zápas v E-skupine v stredu (23.06) o 18:00 hod. proti favoritovi skupiny Španielsku. Na istý postup by nám mala stačiť aj remíza, pri troche šťastia nám môžu k postupu pomôcť aj zápasy v iných skupinách.

Priamy prenos vám ponúkneme na Jednotke, webe futbal.rtvs.sk alebo v rozhlasovom vysielaní Rádia Slovensko.

Program jedenásteho hracieho dňa EURO 2020

Zdroj foto: TASR, Zdroj text: RTVS a TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia