Úvod Novinky Filmy a seriály
Babylon Berlín: Strhujúci triler so svojráznou atmosférou
Babylon Berlín: Strhujúci triler so svojráznou atmosférou

Babylon Berlín: Strhujúci triler so svojráznou atmosférou

Seriál môžete sledovať v dvoch častiach každý pondelok večer na RTVS.

Seriál Babylon Berlín, ktorý sme uviedli na Dvojke v pondelok 6. júla, zaznamenal pred tromi rokmi obrovský úspech v Nemecku a neskôr vďaka streamovacím službám aj v ďalších krajinách sveta.

Svojrázny televízny projekt z obdobia 20. a 30. rokov minulého storočia, ktorý spája prvky trileru a historickej drámy, stál neuveriteľných 55 miliónov eur, hoci tvorcovia pôvodne počítali s o niečo nižšou sumou.

Nemecký herec Volker Bruch sa vďaka seriálu stal obrovskou hviezdou. Rodák z Mníchova, ktorý má aj rakúske korene, si pred účinkovaním v seriáli Babylon Berlín zahral v mnohých seriáloch, výraznejší úspech zaznamenal v minisérii Generation War.

Babylon Berlín, seriál

V seriáli Babylon Berlín stvárňuje mladého inšpektora a vojnového veterána Gereona Ratha, ktorého úlohou je čeliť berlínskej mafii. V meste sa rozmáha obchod s drogami a zbraňami, šíri sa pornografia. Rath sa okrem toho musí vyrovnávať s vlastnou minulosťou. Strata brata je ešte stále mimoriadne bolestná.

Volker Bruch, nemecký herec

Hlavnému hrdinovi pomáha Charlotte Ritterová, ktorú si zahrala sympatická herečka Liv Lisa Fries. Aj pre ňu bolo účinkovanie v seriáli obrovským kariérnym posunom. Ritterová je príležitostná prostitútka, ale zároveň policajtka, ktorá sa túži stať prvou detektívkou vrážd v histórii berlínskej polície. Podarí sa jej naplniť svoje ciele?

Herec Peter Kurth uzatvára trojlístok hlavných postáv, ktoré idú po krku miestnej mafii. Jeho postava inšpektora Bruna Woltera sa dostáva do popredia najmä v druhej sérii, ktorú fanúšikovia označujú za ešte dynamickejšiu. Nebudeme prezrádzať viac. Babylon Berlín je jeden zo seriálov, ktorý priam svieti na zozname povinných jázd pre každého milovníka dobových trilerov.

Babylon Berlín každý pondelok v dvoch častiach o 22:00 na Dvojke.

zdroj: babylon-berlin.com

zdroj fotiek: instagram.com/volker.bruch, instagram.com/babylonberlinseries

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia