Úvod Novinky Filmy a seriály
Kultový mysteriózny triler s hviezdnym obsadením na Jednotke
Kultový mysteriózny triler s hviezdnym obsadením na Jednotke

Kultový mysteriózny triler s hviezdnym obsadením na Jednotke

Film Purpurové rieky mal svetovú premiéru pred 20 rokmi.

Pokojnú atmosféru v mestečku v údolí francúzskych Álp rozbúri nález zavraždeného miestneho profesora a knihovníka, ktorého telo je beštiálne zohavené a zavesené na vysokej skale. Z Paríža preto prichádza komisár Pierre Niemans (Jean Reno), ktorý spolu s miestnym policajtom Maxom Kerkerianom (Vincent Cassel) rozbieha pátranie po vrahovi. Keď je objavené v ľadovcovej jaskyni telo ďalšej umučenej obete, začína byť zrejmé, že zločiny spája tajomná minulosť.

purpurové rieky

Tretia vražda na seba nenechá dlho čakať. Ktosi s políciou hrá nebezpečnú hru na mačku a na myš. Akú úlohu v nej hrá autonehoda, pri ktorej pred rokmi zahynulo pred zrakmi svojej matky malé dievča? Všetky podozrenia sa vyšetrovaním zbiehajú k miestnej vplyvnej univerzite, ktorá po celé generácie ovplyvňuje život ľudí v izolovanom alpskom údolí.

V ohrození sa ocitnú aj obaja policajti. Podarí sa im sériového vraha odhaliť?

purpurové rieky

Francúzsky mysteriózny thriller s hviezdnym obsadením Purpurové rieky, ktorý mal svetovú premiéru až na pár dní presne pred 20 rokmi, 27. septembra 2000, vysielame v piatok 18. septembra o 23:05 na Jednotke.

Film ponúka aj pár zaujímavostí. Vo filme sa stretli otec a syn. Vincent Cassel ako policajt a Jean-Pierre Cassel ako doktor Bernard Chernezé na seba narazia v jednej jedinej scéne. Režisér Purpurových riek Mathieu Kassovitz nezostal len za kamerou, ale postavil sa aj pred ňu - zahral si strelca, ktorý sa s kapucňou na hlave snažil zabiť Jeana Rena.

(foto: TriStar Pictures, info: ČSFD)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia