Úvod Novinky Filmy a seriály
Amnestie: Túžba po slobode mala v novembri 89 obrovskú silu
Amnestie: Túžba po slobode mala v novembri 89 obrovskú silu

Amnestie: Túžba po slobode mala v novembri 89 obrovskú silu

Nenechajte si ujsť televíznu premiéru filmu, ktorý mal minulý rok premiéru v kinách.

Drahoš Lupko sa pre krádež vzácnych obrazov dostane do väzenia, kde nadväzuje kontakty s doktorom Čiernym. Atmosféra vo väznici v Leopoldove v posledných mesiacoch roka 1989 je čoraz hustejšia... Film Amnestie, ktorý si môžete pozrieť na Jednotke v utorok v noci, sa točí aj okolo Lupkovej ženy a herca Kelemena.

Udalosti vrcholia zvolením nového prezidenta Václava Havla, keď sa začnú šíriť zvesti o jeho chystaných amnestiách. V base sa chystá vzbura, veľa sa toho deje aj tam vonku, pred jej múrmi väznice.

Juraj Bača, film Amnestie

Vo filme Amnestie si zahral aj Juraj Bača, zdroj: instagram.com/amnestiefilm

Po slobode túžia aj bežní občania a zdá sa, že teraz ju majú na dosah. Ich hlasom je spisovateľ a dramatik Havel, ktorý sa viac ako ktokoľvek iný zaslúžil o to, aby totalitný režim padol. Jeho slová hýbali masami a mnohých ľudí zbavovali strachu.

Dráma aj triler. Fiktívny príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami. Film Amnestie, ktorý žal obrovské úspechy v kinách u našich západných susedov, ale aj na Slovensku. Juraj Bača, Natalia Germani, Marek Majeský, Aňa Geislerová, Ján Jackuliak, Jana Oľhová a ďalší.

Amnestie v utorok 17. novembra o 22:30 na Jednotke.

zdroj úvodnej foto: instagram.com/amnestiefilm

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia