Úvod Novinky Filmy a seriály
Veľká noc na Jednotke: Robin Hood a mnoho ďalších
Veľká noc na Jednotke: Robin Hood a mnoho ďalších

Veľká noc na Jednotke: Robin Hood a mnoho ďalších

 Nenechajte si újsť vynikajúce filmy ani počas sviatkov.

Veľká noc na Jednotke bude rezonovať viacerými titulmi domácej, ale aj zahraničnej kinematografie. Stanica si pre divákov prichystala bohatý program plný náboženských tradícii, filmov, ale aj rozprávok pre tých najmenších.

Divaci Jednotky sa môžu počas sviatkov tešiť už 2. apríla na štvordielny seriál z roku 1998, Gróf Monte Cristo v hlavnej úlohe s Gérardom Depardieu. Následne na to odvysielame náboženský film americkej produckie, Syn Boží z roku 2014.

Ďalej v sobotu 3. apríla francúzsky film Hrbáč a rozprávku Sokoliarová dcéra. Nedeľa bude v znamení obľúbenej českej rozprávky, Princezná a pisár v hlavnej úlohe s Marošom Kramárom a počas Veľkonočného pondelku sa môžete tešiť na pokračovanie kultového filmu Štefana Párického, ...kone na betóne a Robina Hooda, ktorého uvedie Jednotka o 16:40.

Film Robin Hood vznikol v roku 1991 a bol nakrútený americkým režisérom Kevinom Reynoldsom, ktorého filmografia tvorí tituly ako Vodný svet, V mene Krista alebo 187 - Kód pre vraždu. V hlavných úlohách sa predstavili Kevin Costner, Morgan Freeman, Alan Rickman alebo nedávno zosnulý Sean Connery.

Robin z Locksley unikne z maurského zajatia v Jeruzalme a rozhodne sa vrátiť spať do rodného Anglicka. Neskôr sa dozvedá, že jeho otec bol zabitý, pretože sa odmietol podvoliť miestnemu šerifovi z Nottinghamu. Robin sa spolu s jeho priateľom Azeemom a Malým Johnom ujmú vedenia zbojníckej skupiny, ktorá sa každý deň rozrastá, naberá na sile proti praktikám šerifovej krutosti.

robin hood 2.png

Čo ste o filme vôbec netušili?

· Nakrúcanie prebehlo v roku 1990 v Anglicku, Francúzsku pri vodopáde Aysgarth, na zámku Tisbury a hrade Carcassonne.

· Alan Rickman odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nebude nikto zasahovať, tak vtedy rolu prijal.

· Pôvodne mala vo filme stvárniť Marian herečka Robin Wright, ale otehotnela a tak ju štyri dni pred nakrúcaním nahradila Mary Elizabeth Mastrantonio.

· Postavu Willa Scarletta mal pôvodne stvárniť herec Johnny Depp.

· Rola šerifa z Nottinghamu mala byť pôvodne stvárnená Ricardom E. Grantom.

· Mel Gibson sa vyjadril, že bol oslovený s ponukou na hlavnú úlohu Robina Hooda, ale odmietol, pretože práve v tej dobe dokončil iný dobový film.

· Sean Connery dostal za rolu kráľa Richarda 250.000 dolárov, celú sumu honoráru nakoniec venoval na charitu.

· Jedná sa o druhý najzárobkovejší film roku 1991. Na prvom mieste sa umiestnil film Terminátor: Deň zúčtovania.

· Pieseň k I do, I do it for you od Bryana Adamsa vyhrala cenu Grammny za najlepšiu pieseň k filmu.

· Film získal len jedinú nomináciu na cenách Akadémie a to za najlepšiu pieseň.

Foto: Warner Bros. Pictures

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia