Úvod Novinky Filmy a seriály
Purpurové rieky. Sú filmy, ktoré sa oplatí vidieť aj desaťkrát
Purpurové rieky. Sú filmy, ktoré sa oplatí vidieť aj desaťkrát

Purpurové rieky. Sú filmy, ktoré sa oplatí vidieť aj desaťkrát

Snímka vznikla na základe knižnej predlohy. Kniha a film sa však líšia vo svojich záveroch.

Jednotka odvysiela v piatok večer psychologický triler s názvom Purpurové rieky, ktorý je aj v niekoľkonásobných reprízach príjemnou spomienkou na prelom milénia.

Francúzska snímka, ktorej rozpočet sa vyšplhal na 14 miliónov dolárov, mala premiéru v roku 2000. Film však zarobil ďaleko viac. Viaceré zdroje uvádzajú sumu 60 miliónov.

Purpurové rieky vznikli na základe knižnej predlohy od Jeana Christopha Grangého, no režisér Mathieu Kassovitz im dal vo filmovej podobe iný záver.

Skvelý Jean Reano v úlohe vyšetrovateľa vrážd

Nakrúcalo sa prevažne vo Francúzsku - horské scény priamo na Mont Blancu, ale aj v Lyone či Savojsku. Film mal najprv premiéru v Európe. V Spojených štátoch ho do kín uviedli rok po francúzskej premiére.

Zaujímavosťou je, že filmovú mŕtvolu vyrobili z latexu, jej predlohou bola fitnes trénerka Nadia Fares. Vo filme sa objaví aj samotný režisér. Kassovitz si zahral zabijaka v kapucni, ktorý strieľa na Jeana Rena.

Hovorí sa, že Purpurové rieky boli pre Rena (72) prelomovým filmom. Získal zaň nomináciu na Európsku filmovú cenu v kategórii Najlepší európsky herec. Sledujte jeho fantastický výkon v úlohe vyšetrovateľa, ktorý stojí pred obrovskou výzvou.

Purpurové rieky o 22:25 hod. na Jednotke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia