Úvod Novinky Filmy a seriály
Veľkolepá premiéra filmu Správa. Minulosť, ktorá sa nesmie zopakovať
Veľkolepá premiéra filmu Správa. Minulosť, ktorá sa nesmie zopakovať

Veľkolepá premiéra filmu Správa. Minulosť, ktorá sa nesmie zopakovať

Koľko ľudských životov musí vyhasnúť, aby svet uveril?

Neobyčajný príbeh dvoch mladých slovenských židov vysielame 26. januára, teda v predvečer Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu. Nezmeškajte dlhoočakávanú premiéru strhujúceho filmu už v stredu večer na Jednotke.

 


Správa je príbehom dvoch obyčajných ľudí, ktorých hrdinský čin sa zapísal do dejín. Vďaka svedectvu, ktoré podali Alfréd Wetzler (Noel Czuczor) a Rudolf Vrba (Peter Ondrejička), sa podarilo zabrániť deportácii tisícov maďarských židov do Osvienčimu.

Z minulosti sa musíme poučiť

Film, ktorý vznikol v koprodukcii RTVS, režíroval úspešný režisér Peter Bebjak. Ako uviedol v rozhovore pre RTVS, odkaz filmu je podľa neho stále aktuálnejší.

Je dôležité, aby špičky politické či spoločenské vážili, čo povedia. Pretože tým, že sa ďalej bude šíriť nenávisť a ďalšie bludy, tak vzniká to, že tie bludy sa opakujú a veľa ľudí ich prijíma za svoje. A tým pádom sa zrazu stávajú pravdou. A to je veľmi nebezpečné.“

Skutočný príbeh odvahy a vnútornej sily

Tvorcovia snímky sa inšpirovali dielom Alfréda Wetzlera s názvom Čo Dante nevidel. Autobiografický román nehovorí len o odvážnom úteku a podaní hrôzostrašnej správy.

Príbeh Alfreda Wetzlera a Rudolfa Vrbu ukazuje, aká dôležitá je odvaha postaviť sa zlu aj v tých najťažších chvíľach.

Sledujte príbeh dvoch odvážnych mladých mužov, ktorí ušli z Osvienčimu, aby celému svetu ukázali pravdu. Film Správa vysielame v premiére v stredu 26. januára o 20:30 hod. na Jednotke.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Galéria

sprava.jpg Správa.jpg Film Správa.jpg režisér filmiu Správa Peter Bebjak.jpg

Živé vysielanie ??:??

Televízia