Úvod Novinky Filmy a seriály
Režisér Bebjak o filme Správa. Táto história sa nesmie zopakovať
Režisér Bebjak o filme Správa. Táto história sa nesmie zopakovať

Režisér Bebjak o filme Správa. Táto história sa nesmie zopakovať

Príbeh o hrdinstve dvoch obyčajných ľudí nesie silný odkaz do dnešných dní.

Dlhoočakávaný film Správa od režiséra Petra Bebjaka má dnes, vo štvrtok 23. septembra, premiéru v kinách. Koproducentom filmu je RTVS.

Čo všetko sa muselo udiať pred tým, ako padla prvá klapka filmu Správa a čo bolo pre režiséra Petra Bebjaka najťažšie pri spracovaní tejto témy, ktorá sa ešte na filmovom plátne neobjavila?

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Pozrite si rozhovor, v ktorom sa dozviete aj to, aké silné posolstvo nesie Správa pre dnešných divákov.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.

Hrdinstvo obyčajných ľudí

Film rozpráva príbeh dvoch mladých slovenských židov Alfréda Wetzlera a Rudolfa Vrbu, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval. Tvorcovia snímky sa inšpirovali Wetzlerovou knihou Čo Dante nevidel.

Hlavné postavy hrdinov stvárnili herci mladej generácie: Noel Czuczor a študent herectva Peter Ondrejička. Spolu s nimi sa v snímke objavia filmový, televízny a divadelný herec John Hannah a popri slovenských aj herci z Česka, Poľska aj Nemecka.

Skvelé recenzie

Správa sa už premietala vo viacerých štátoch po celom svete, dostala skvelú recenziu od The Hollywood Reporter, úspech mala aj v Španielsku, Kanade, Francúzsku a v ďalších krajinách.

Film sa síce nedostal do užšieho výberu v rámci Oscarov za Najlepší cudzojazyčný film, ale hovorilo sa o ňom ako o veľkom favoritovi.

Príďte si pozrieť príbeh plný napätia a emócií, ktorý osloví diváka napínavou drámou úteku, absurditou vývoja dejín, ale aj vnútornou silou muža, ktorý sa postavil proti zvrátenosti systému. V kinách od štvrtka 23. septembra.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia