Úvod Novinky Filmy a seriály
Prípad Collini: Sledujte mrazivý triler natočený podľa úspešnej knihy
Prípad Collini: Sledujte mrazivý triler natočený podľa úspešnej knihy

Prípad Collini: Sledujte mrazivý triler natočený podľa úspešnej knihy

Aký motív vraždy mal človek, ktorý nikdy nikomu neublížil? Skvelý triler v piatok na Jednotke.

Ako sa nemecké súdnictvo dokázalo vysporiadať s nacistickou minulosťou a má obeť právo na odplatu? Aj tieto otázky si kladie film Prípad Collini.

Nezmeškajte premiéru strhujúcej nemeckej drámy v piatok v noci na Jednotke.

Film inšpirovaný najslávnejším dielom Ferdinanda von Schiracha ponúka divákovi geniálnu sondu do sveta, v ktorom vypláva na povrch roky ukrytá šokujúca pravda.

Čo robiť, ak právny systém, ktorý mal zaistiť spravodlivosť, zlyhal a nechal na slobode nacistických zločincov?

Vrah, ktorý nemá motív

Fabrizio Collini (Franco Nero) je elegantný a nenápadný starší muž, ktorý len prednedávnom odišiel do zaslúženého dôchodku.

Keď sa prizná k brutálnej vražde nemeckého priemyselného magnáta, všetci zostanú v šoku. Collini však odmieta prezradiť motív svojho šokujúceho činu.

collini.jpg

Mladý advokát, ktorému je Colliniho prípad pridelený, sa púšťa do pátrania. Zisťuje, že s obeťou vraždy ho spájala spoločná minulosť.

To však nie je všetko. Odhodlaný advokát Caspar Leien postupne odhaľuje oveľa hrozivejšiu pravdu.

Fikcia inšpirovaná škandálom

Príbeh Fabrizia Colliniho pôsobí tak dôveryhodne, že iba málokomu napadne, že ide o fikciu. Autor rovnomennej knihy sa však inšpiroval iba škandálom nemeckej judikatúry.

Nenápadne pôsobiaci paragraf v novom zákone totiž spôsobil, že stovky nacistických zločinov zostali nepotrestané. Svojím románom chcel Ferdinand von Schirach upozorniť na túto kapitolu nemeckého právneho systému.

Autor, ktorý je okrem iného právnikom, poukázal na stovky zločinov, ktoré kvôli jedinému zákonu zostali premlčané a ich obete sa nikdy nedočkali spravodlivosti. Román vyvolal obrovský ohlas nielen medzi verejnosťou, ale aj v nemeckom právnom systéme.

Sledujte nemeckú drámu Prípad Collini v piatok o 21:30 hod. na Jednotke.

FOTO: RTVS

25 50 75 90
Zdroj foto: Constantin Film DE

Živé vysielanie ??:??

Televízia