Úvod Novinky Filmy a seriály
Pamätáte si doktorku Quinnovú? Aj po rokoch vyzerá fantasticky
Pamätáte si doktorku Quinnovú? Aj po rokoch vyzerá fantasticky

Pamätáte si doktorku Quinnovú? Aj po rokoch vyzerá fantasticky

Obľúbený seriál budete môcť sledovať opäť od 10. júna na Trojke.

Seriálová nostalgia, ktorú ocenia mnohí diváci... Doktorka Quinnová sa vracia na televízne obrazovky, pričom jej príbehy budete môcť sledovať od 10. júna na Trojke.

Obľúbený americký seriál lámal v 90. rokoch rekordy sledovanosti aj na našich televíznych obrazovkách. Hlavnú úlohu stvárnila herečka Jane Seymour, ktorá nedávno oslávila 71. narodeniny.

Jane Seymour

Herečka Jane Seymour dnes. Zdroj foto: Instagram.com/janeseymour

Američanka, ktorá má však aj britské korene, sa aj v súčasnosti venuje hereckému povolaniu. Okrem toho je autorkou detských, ale aj motivačných kníh, pod vlastnou značkou predáva šperky, obrazy aj doplnky do domácnosti.

Najviac ju však preslávil spomínaný seriál, ktorý naplno naštartoval jej kariéru a dočkal sa šiestich sérií. Prvá sa vysielala v roku 1993, posledná o štyri rokov neskôr.

Niekoľko zaujímavostí o seriáli

Jane Seymour sa kastingu do seriálu zúčastnila na poslednú chvíľu. Menej ako 12 hodín po tom, čo sa dozvedela, že si v seriáli zahrá, sa zúčastnila prvých kostýmových skúšok.

Producenti seriálu nemali absolútne žiadne očakávania. Najprv sa zdalo, že Dr. Quinnová bude len dvojdielny televízny film, divákov však nadchla tak veľmi, že z toho vznikol seriál.

Úplne prvého herca, ktorého do projektu vybrali, bol Joe Lando – známy ako Byron Sully. Herec oslávil minulý rok okrúhlych 60 rokov.

Hoci sa dej seriálu odohráva v Colorado Springs, filmári ho nakrúcali v Kalifornii. Dr. Quinnová sa stala takým hitom, že časom sa mohli prísť fanúšikovia pozrieť na nakrúcanie, stretnúť režiséra, štáb aj hercov.

V seriáli si zahralo množstvo známych tvárí, ktoré si „strihli“ len epizódnu postavu. Medzi nimi Kristin Davis, Johnny Cash či Willie Nelson.

Jane Seymour získala za úlohu láskavej lekárky Zlatý glóbus, seriál má na konte niekoľko ďalších, vrátane cien za produkciu, kostýmy či masky.

Doktorka Quinnová má dokopy 150 epizód, seriál sa vysielal vo viac ako 100 krajinách sveta. Úspešný bol nielen v USA, ale aj v Austrálii, v Poľsku, Bulharsku, vo Francúzsku a samozrejme aj u nás na Slovensku.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia