Úvod Novinky Filmy a seriály
Chochmesovci sa vracajú a s nimi aj skvelý tip na čítanie
Chochmesovci sa vracajú a s nimi aj skvelý tip na čítanie

Chochmesovci sa vracajú a s nimi aj skvelý tip na čítanie

Obľúbený animovaný seriál RTVS Chochmesovci znova na Dvojke.

Mama workoholička, otec intelektuál a nešikovný opravár, dcéra hipsterka, syn počítačový maniak, hippie babička a konzervatívny dedko sa divákom prihovárajú od roku 2018.

Zábavnou a jednoduchou formou poukazujú na pravidlá slušného správania a učia menších aj väčších divákov základy bontónu.

Chochmesovci, kniha.jpg

Knižku Chochmesovci: Veselá príručka slušného správania nájdete v eshope RTVS.

Už počas prvej série, ktorá mala 25 častí, si Chochmesovci získali množstvo fanúšikov. Tento úspech podnietil vznik ďalších pokračovaní a dodnes tak diváci mohli vidieť až 55 epizód tohto obľúbeného seriálu.

Po úspešnom televíznom spracovaní sa rodinka Chochmesovcov dočkala aj knižnej podoby.

Veselá príručka slušného správania

Seriál sa dotkol všetkých tém z oblasti bontónu a etikety, pričom sa venoval aj niektorým etickým témam. Teraz sa fanúšikovia seriálu budú môcť s Chochmesovcami stretnúť aj v ich vlastnej knihe s podtitulom Veselá príručka slušného správania.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tá zo seriálu prebrala najzaujímavejšie témy a venuje sa napríklad zoznamovaniu, stolovaniu, tykaniu a vykaniu, no zaujímavou formou vysvetľuje aj súčasné témy ako správanie sa na internete.

V knižke nájdete aj etické témy ako vzťah k domácim zvieratám a správanie sa k starým či zdravotne znevýhodneným ľuďom. Pútavé príbehy v spojení so zábavnými obrázkami oslovia malých aj väčších čitateľov.

Knižka Chochmesovci určite poteší deti i dospelí. Nájdu v nej základné informácie o správaní, pravidlách etikety a situáciách, s ktorými sa stretávame v bežnom živote,“ povedala riaditeľka spoločnosti Media RTVS Miriam Kittler.

Kniha obsahuje 14 príbehov a 4 testy vedomostí, v ktorých si čitatelia overia svoje znalosti z oblasti etikety a slušnosti.

Knihu si môžete aj so zľavou pohodlne zakúpiť online v eshope RTVS.

Obľúbený animovaný seriál je dostupný v archíve RTVS zadarmo a bez reklám. Na televízne obrazovky Dvojky sa Chochmesovci vrátia od nedele 5. marca o 8:30 hod.

25 50 75 90
FOTO: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia