Úvod Novinky Filmy a seriály
Piatková noc s Al Pacinom. Sledujte kultovku Zjazvená tvár
Piatková noc s Al Pacinom. Sledujte kultovku Zjazvená tvár

Piatková noc s Al Pacinom. Sledujte kultovku Zjazvená tvár

Snímku mnohí označujú za jeden z najlepších gangsterských filmov všetkých čias. Prečítajte si niekoľko zaujímavostí.

Al Pacino si počas nakrúcania záverečnej prestrelky vo filme Zjazvená tvár nepekne popálil ruku. Dotkol sa totižto horúcej časti zbrane, keď si dobíjal zásobník.

Kultový gangsterský film, ktorý je známy aj ako Scarface, odvysielame v piatok o 22:00 hod. na Jednotke. Okrem Al Pacina uvidíte aj Michelle Pfeipffer či Stevena Bauera.

Scarface, film

Hlavná postava Tony Montana ovplyvnila módu 80. rokov. Hrdina, ktorého stvárnil spomínaný Al Pacino, obľuboval ležérne oblečenie a pestrofarebné košele.

Známy hollywoodsky herec označil rolu vo filme za jednu zo svojich najobľúbenejších.

Aj napriek tomu, že snímka je z kubánskeho prostredia, Al Pacino rozpráva vo filme po anglicky, španielsku frázu použije za 170 minút iba jediný raz.

Režisérom filmu Scarface je Brian De Palma, no na pľaci sa zjavil aj Steven Spielberg, ktorý sa podieľal na nakrúcaní jednej zo scén.

Triler chcel nakrútiť aj Martin Scorcesse v spolupráci s Robertom De Nirom, nakoniec sa rozhodli, že sa do tohto projektu nepustia. De Niro okrem toho dostal ponuku hrať hlavnú postavu. Odmietol ju.

Film o novom živote Kubáncov v slobodnom svete

Prvý film s názvom Zjazvená tvár vznikol už v roku 1923. Inšpiroval ho osud známe chicagského gangstra menom Al Capone.

Spracovanie, ktoré uvidíte v piatok na Jednotke, je viac „súčasné“. Brian De Palma (režisér) a Oliver Stone (scenárista) nahradili talianskeho bossa imigrantom z Kuby.

Al Pacino, Scarface

Dej snímky sa točí okolo pašovania alkoholu a distribúciou drog. V lete v roku 1980 emigrovalo z prístavu Mariel na Kube so súhlasom Fidela Castra 125-tisíc osôb.

Asi polovica z nich sa usídlila v Miami a jeho okolí. Jeden z nich – Tony Montana sa veľmi skoro prispôsobí novým podmienkam v slobodnom svete.

S priateľom Mannym (Steven Bauer) sa v krátkom čase ocitnú v miestnom podsvetí. A začnú budovať vlastné drogové impérium. S mocou a bohatstvom rastú nielen ich egá, ale aj chute...

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia