Úvod Novinky Filmy a seriály
Film Kasíno vznikol podľa skutočnosti. Toto ste o ňom zrejme netušili
Film Kasíno vznikol podľa skutočnosti. Toto ste o ňom zrejme netušili

Film Kasíno vznikol podľa skutočnosti. Toto ste o ňom zrejme netušili

Krimidrámu s hviezdnym obsadením ponúkneme v piatok večer na Jednotke.

Film Kasíno vznikol v roku 1995 pod režisérskou taktovkou Martina Scorseseho.

Sama "Ace" Rothsteina si zahral Robert De Niro, jeho najlepšieho priateľa Nickyho Santoru stvárnil Joe Pesci a Sharon Stone si za svoje stvárnenie príťažlivej podvodníčky menom Ginger McKenna odniesla niekoľko nominácií a ocenení. S účinkovaním Sharone Stone to však vôbec nebolo jednoduché...

Robert De Niro, Kasíno.jpg

Sharon Stone rolu takmer nedostala

Za svoj skvelý výkon bola herečka nominovaná na Oscara a na konto si pripísala Zlatý glóbus. Jej cesta k filmu Kasíno však nebola bez prekážok. Dvakrát sa jej nepodarilo stretnúť sa s režisérom, ktorý mal na starosti aj výber hercov.

Keď ju pozval na konkurz tretíkrát, Sharon odmietla a namiesto toho išla na večeru s priateľmi.

Martin Scorsese sa však nemienil vzdať a Sharon Stone nasledoval až do reštaurácie, v ktorej sa s ňou zhováral o pripravovanom filme.

Nakoniec ju presvedčil, aby úlohu prijala, čo sa neskôr ukázalo ako naozaj dobré rozhodnutie.

Brutálna scéna sa skutočne odohrala

Najbrutálnejšia scéna je bezpochyby tá, v ktorej Nicky Santoro vloží hlavu Tonyho Dogsa do zveráka, a ten postupne uťahuje. Nakoniec zverák dotiahne tak silno, že Tonymu z hlavy vyskočí očná buľva.

Hoci by sa táto scéna mohla zdať ako výtvor scenáristu, nie je to tak. Brutálny výsluch sa skutočne udial, keď Anthony Spilotro (skutočný Nicky) mučil gangstra menom Billy McCarthy. Anthony Billyho nakoniec polial horľavinou a zapáli.

Pohreb v kukuričnom poli trochu inak

Osud Nickyho Santoru sa spečatil vo chvíli, keď si začal pomer s Rothsteinovou manželkou Ginger. Tento neodpustiteľný čin sa nezaobišiel bez následkov a Nicky bol spoločne so svojím bratom pochovaný zaživa.

V skutočnom príbehu sa to však stalo inak. Anthony Spilotro sa spoločne so svojím bratom Michaelom vydal do suterénu v Illinois v presvedčení, že budú povýšení. V pivnici ich však čakala krutá poprava. Ich mŕtve telá boli potom zakopané do kukuričného poľa rovnako ako vo filme.

Vynikajúcu krimidrámu Kasíno si môžete vychutnať v piatok o 22:00 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Casino

Živé vysielanie ??:??

Televízia