Úvod Novinky Filmy a seriály
Ako blesk z jasného neba. Dramatický film otvára tabuizovanú tému
Ako blesk z jasného neba. Dramatický film otvára tabuizovanú tému

Ako blesk z jasného neba. Dramatický film otvára tabuizovanú tému

Nezmeškajte strhujúcu drámu o lekárovi, ktorý zvádza boj s depresiou.

Skúsený lekár Paul Vidal vedie v malom meste na vidieku zdanlivo bezchybný život. Jeho pacienti mu dôverujú a on robí všetko pre to, aby im pomohol. Okrem práce sa venuje najmä svojej rodine – manželke a deťom.

Jeho pokojný život sa však nečakane rozpadne na malé kúsky. Keď sa Paul jedného rána nedokáže postaviť z postele a odísť do práce, zasiahne to celú rodinu. Nervové zrútenie a ťažký boj s depresiou zmení životy všetkých.

Paulova manželka sa nedokáže prizerať, ako jej manžel každým dňom viac a viac upadá do depresie, a preto sa rozhodne konať. Jej odhodlanie sa však nestretne s pochopením, keďže Paul odmieta pomoc. Lekár, ktorý bol zvyknutý pomáhať svojím pacientom, zrazu nedokáže pomôcť sám sebe.

Depresia je vážny problém

Tvorcovia filmu chceli drámou Ako blesk z jasného neba upozorniť nielen na závažnosť depresie, ale predovšetkým na jej výskyt u mužov.

Podľa nich sa v spoločnosti depresia ešte stále spája viac so ženami, v dôsledku čoho väčšina mužov nepožiada včas o pomoc.

Depresia si však nevyberá na základe pohlavia a jej príznaky môžu byť rôzne - od nenápadných až po extrémne závažné. Tvorcovia upozorňujú, že depresiu nesmieme prehliadať a podceňovať. Včasná pomoc totiž môže zachrániť život.

Nenechajte si ujsť drámu Ako blesk z jasného neba, ktorú ponúkneme vo štvrtok o 21:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / Grégory Montel

Živé vysielanie ??:??

Televízia