Úvod Novinky Filmy a seriály
Máločo spôsobilo vo svete filmu taký ošiaľ ako Travoltove pohyby
Máločo spôsobilo vo svete filmu taký ošiaľ ako Travoltove pohyby

Máločo spôsobilo vo svete filmu taký ošiaľ ako Travoltove pohyby

Sledujte film Horúčka sobotňajšej noci, ktorý sa okamžite po premiére stal jedným z najúspešnejších a najziskovejších všetkých čias.

Horúčka sobotňajšej noci už v piatok večer a jedine s RTVS. Sledujte kultový film po programe Milujem Slovensko o 21:55 hod. na Jednotke.

Vedeli ste o tom, že existuje pôvodný zostrih filmu, ktorý sa nakoniec na plátna kín nakoniec nedostal?

Sexuálne scény, ale aj dialógy, v ktorých je použitý explicitný jazyk, nakoniec tvorcovia z filmu odstránili.

Cieľom bolo zvýšiť návštevnosť, čo sa aj podarilo. Snímku si tak mohlo pozrieť aj adolescentné publikum za sprievodu dospelej osoby.

V Horúčke sobotňajšej noci si zahrala aj sestra Johna Travoltu Ann. Dobre si všímajte predavačku pizze - to je ona.

Malú úlohu získala aj Travoltova mama. Je to žena na začiatku filmu, od ktorej si hlavný hrdina berie barel s farbou.

Travolta sa vrátil k práci po smrti priateľky

Film sa okamžite po premiére stal hitom a spopularizoval disko žáner. A to skupina Bee Gees pôvodne ani poriadne netušila, v akom filme jej skladby použijú.

Album s pesničkami k filmu sa stal najpredávanejším soundtrackom všetkých čias, kým ho o niekoľko rokov neskôr neprekonal The Bodyguard.

Film bol úspešný aj vďaka Johnovi Travoltovi, ktorého už vtedy považovali za obrovskú hviezdu. Na jednom z nakrúcaní sa zamiloval do hereckej kolegyne Diany Hyland.

Bola od neho staršia o osemnásť rokov. Zomrela však predčasne na onkologické ochorenie prsníka. Mala len 41 a s Travoltom tvorila pár len šesť mesiacov.

Herec prerušil nakrúcanie, aby s ňou strávil posledné chvíle. Po jej smrti sa vrátil na pľac a pokračoval v nakrúcaní filmu ďalej.

Film, ktorého výroba stála približne 3 a pol milióna dolárov, zarobil celosvetovo neuveriteľných 237 miliónov a stal sa jedným z najinšpiratívnejších všetkých čias.

25 50 75 90
Instagram.com/johntravolta

Živé vysielanie ??:??

Televízia