Úvod Novinky Filmy a seriály
Ondřej Vetchý ako policajt obvinený z vraždy. Nenechajte si ujsť českú kriminálku
Ondřej Vetchý ako policajt obvinený z vraždy. Nenechajte si ujsť českú kriminálku

Ondřej Vetchý ako policajt obvinený z vraždy. Nenechajte si ujsť českú kriminálku

Podarí sa mu dokázať svoju nevinu a nájsť skutočného vraha?

Dvojdielny krimi film Vražedné stíny podľa románu Počmárané nebe Petry Bačovské ponúkneme v utorok večer na Jednotke.

Poručík Alan Kreiner (Onřej Vetchý) sprevádza svojho nadriadeného na tajné stretnutie s informátorkou, od ktorej má dostať dôkazy o kriminálnej činnosti. Do tej majú byť zapletení aj jeho kolegovia.

Na mieste však okrem informátorky čaká aj strelec, ktorý má odovzdaniu kompromitujúcich dôkazov zabrániť za každú cenu.

Ondřej Vetchý, Vraždené stíny.png

Informátorke sa podarí uniknúť, ale Alanov nadriadený je smrteľne zranený. O prítomnosti neznámeho strelca polícia nechce ani počuť a Kreiner sa tak stáva hlavným podozrivým.

Nepomáha mu ani fakt, že sa strieľalo z jeho zbrane. Alana napokon vezú do väzby. Pozornému poručíkovi neunikne, že vyšetrovatelia manipulujú s dôkazmi aj faktami.

V jeho cele sa nečakané objaví advokát Lindner (Miroslav Donutil), ktorý je známy svojimi úspechmi v obhajobe každého, kto mu dobre zaplatí. Od Alana však požaduje smiešne nízku čiastku.

Poručík si uvedomuje, že v celej veci je háčik. Potrebuje sa však dostať na slobodu, aby našiel skutočného páchateľa, a preto ponuku prijíma. Tuší však, že jeho služby mu bude musieť splatiť inak.

Pravda sa ukáže čoskoro. Alan sa ocitá vo vile bohatého bankára Gerstnera (Tomáš Töpfer), ktorý si poručíka nevybral náhodou.

Podarí sa Alanovi dokázať svoju nevinu a nájsť skutočného páchateľa? To sa dozviete už v utorok o 20:30 hod. Český krimi film Vražedné stíny ponúkneme v dvoch častiach za sebou na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Facebook / ČT1

Živé vysielanie ??:??

Televízia