Úvod Novinky Osobnosti
Tréner: Nedá sa žiť zdravo tak, že všetko rátaš na miligramy
Tréner: Nedá sa žiť zdravo tak, že všetko rátaš na miligramy

Tréner: Nedá sa žiť zdravo tak, že všetko rátaš na miligramy

Vypočujte si rozhovor o zdravom životnom štýle z Rána na eFeMku.

Dominika a Martin v Ráne na eFeMku privítali kondičného trénera a bývalého atléta Maroša Molnára.

Ako autor tréningových programov pre dospelých aj deti vysvetľoval, ako sa udržať v dobrej fyzickej aj psychickej kondícii a ako zakomponovať viac pohybu do bežného dňa. Odporučil dať si pozor aj na stravu, ale tiež dodal, že netreba byť jej otrokom.

Keď chce človek žiť zdravo, nemôže jesť len zeleninu a vyrátavať si to na miligrmy." Človek podľa neho musí byť pri dodržiavaní zdravého životného štýlu šťastný: „Keď idem k rodičom alebo k svokre, nebudem ich terorizovať s tým, čo všetko nemôžem jesť. Čo navaria, zje. Človek si musí dávať pozor na množstvá."

Podľa Maroša Molnára Slovákom k zdravšiemu životnému štýlu paradoxne dopomohla pandémia koronavírusu. „Veľa ľudí začalo omnoho viac športovať a využívať prostriedky, ako sú mestské bicykle. Okrem toho, normálne by ľudia išli aj jednu zastávku električkou, teraz sa však radšej prešli, len aby neboli s veľkým množstvom ľudí. Podľa mňa je vždy príjemnejšie prejsť sa po vonku bez rúška ako tlačiť sa v električke s rúškom," hovorí.

Problémom podľa Maroša Molnára stále zostáva, že mladí ľudia sa málo hýbu: „Toto sa nemení. Športovať začali skôr generácie tridsať plus."

Vypočujte si celý rozhovor Dominiky a Martina s kondičným trénerom Marošom Molnárom z Rána na eFeMku.Nájdete ho aj ako podcast.

Trener Maros Molnar v Rane na eFeMku 4.8.2020 Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia