Úvod Novinky Osobnosti
Pumpa dá zabrať. Dano Heriban: Nakrúcame až do rána, útlmy si divák nesmie všimnúť
Pumpa dá zabrať. Dano Heriban: Nakrúcame až do rána, útlmy si divák nesmie všimnúť

Pumpa dá zabrať. Dano Heriban: Nakrúcame až do rána, útlmy si divák nesmie všimnúť

Herec prezradil aj to, s ktorými hosťami to na Pumpe celkom nevyšlo.

Jeho tvár a herecké umenie divákom RTVS rezonuje posledné týždne vďaka komediálnemu seriálu Pumpa, ktorý vysielame od 26. septembra na Jednotke. Svoje majstrovstvo a tvárnosť dokázal aj vo filme Únos či seriáli Horná Dolná. Je známy aj ako hudobník a v novembri tohto roka vydal už svoj štvrtý štúdiový album. Hosťom Andrey Poláčkovej v Rádiu Slovensko bol Dano Heriban.

Rodák z Trnavy poslucháčom porozprával aj o Pumpe, v ktorej s kolegom Michalom Kubovčíkom nielen hrá, ale podieľa sa aj na scenári. Seriál sa nakrúca na reálnej čerpacej stanici blízko Bratislavy. „Nakrúcame od desiatej večer do štvrtej do rána a niekedy aj dlhšie. Pumpa, na ktorej nakrúcame, si žije vlastným životom. Za jednu noc stihneme nakrútiť jeden diel a je to priam neuveriteľný čas na prácu. Vyžaduje si to obrovské množstvo sústredenia sa a práce," poodhalil pozadie úspešného seriálu Dano.

Otec troch synov priblížil, že počas nakrúcania aj na neho a aj na kolegov prichádzajú útlmy. Divák ich ale podľa neho nesmie odhaliť. „Jedna vec je fyzicky pracovať v noci, čo som si ako študent vyskúšal. Ale v noci pracovať mentálne šesť hodín a byť neustále sústredený, je, ako sa ľudovo hovorí, na kečku," doplnil.

Absolvent Divadelnej fakulty VŠMU v Bratislave prezradil aj to, s ktorými hosťami to celkom nevyšlo. „Z Milana Kňažka a Jána Budaja, ako osobností Novembra 89, som mal až trému. A nakoniec som bol rozčarovaný z toho výsledku a mal som pocit, že to neklaplo a nebolo to ono. Napriek môjmu stresu a príprave to nedopadlo podľa môjho očakávania," povedal.

dano heribanDano stvárnil vo filme Únos mafiána Efendiho, čiže Miroslava Sýkoru.

Divadelný, filmový a televízny herec prezradil naopak aj to, s ktorým hosťom sa mu na Pumpe spolupracovalo najlepšie. Viac už v našom archíve, podcaste alebo si záznam vysielania pustite priamo tu v článku. Dozviete sa aj niečo o jeho hudobnej tvorbe pre deti.

Dano Heriban ako Hosť Andrey Poláčkovej Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Reláciu Hosť Andrey Poláčkovej vysielame každý pracovný deň o 13:05 na Rádiu Slovensko.

(foto: RTVS, Continental film)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia