Úvod Novinky Osobnosti
Farmaceut: Vakcína je jediná cesta, ako zastaviť Covid-19
Farmaceut: Vakcína je jediná cesta, ako zastaviť Covid-19

Farmaceut: Vakcína je jediná cesta, ako zastaviť Covid-19

Profesor Ján Kyselovič v Nočnej pyramíde v úprimnom rozhovore s moderátorom Ľudovítom Jakubove.

„Očkovanie považujem za jeden z najbezpečnejších terapeutických postupov, aké existujú. Nič bezpečnejšie nemáme," hovorí s istotou profesor farmakológie, bývalý dekan Farmaceutickej fakulty Univerzity Komenského a súčasný riaditeľ Centra vedecko-technických informácií v Bratislave Ján Kyselovič. Tvrdí, že on sám sa dá zaočkovať určite a je veľkým zástancom liekov.


Otázok, ktoré nie sú zodpovedané je podľa neho len minimum oproti benefitom, ktoré so sebou prináša vakcína proti koronavírusu. „V prípade tejto dramatickej pandémie je očkovanie jedinou cestou, ako to celé zvrátiť," uviedol Ján Kyselovič v relácií Rádia Slovensko Nočná pyramída, kde bol hosťom moderátora Ľudovíta Jakubove v poslednej Nočnej pyramíde pandémiou poznačeného roku 2020.


Profesor Kyselovič vyvrátil aj tvrdenia o tom, že vakcína proti Covidu-19 je nebezpečná, pretože sa s ňou vedci ponáhľali: „Ani politicky sa nedá natlačiť, aby to išlo rýchlejšie. Proces je zrýchlený, ale to je skôr otázka toho, koľko peňazí doň išlo. Sily spájali najväčšie univerzity aj firmy."

Vieme aké budú nežiaduce účinky?

Existuje rozdiel medzi bežne dostupným očkovaním proti vírusu chrípky a očkovaním proti koronavírusu? Je pravda, že fajčiari majú lepšiu odolnosť voči koronavírusu? Komu sa neodporúča aby sa dal zaočkovať proti Covidu-19? Dajú sa predvídať nežiaduce účinky vakcinácie proti koronavírusu? Odpovede na tieto otázky sa dozviete, keď si vypočujete celý rozhovor s profesorom Jánom Kyselovičom z relácie Rádia Slovensko Nočná pyramída.

201230_NP_Nočná pyramída - hosť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rozhovor sa netočil len okolo vakcín proti Covidu-19. Farmaceut prezradil aj detaily o zážitkoch z laboratórií doma i vo svete, ale aj o športe, rodine, či o tom, čo by chcel robiť po skončení pracovnej kariéry.

Záznam relácie si môžete vypočuť v našom online archíve. Dostupný je aj ako podcast. Nočnú pyramídu môžete počúvať aj v novom roku 2021 na vlnách Rádia Slovensko, ktoré môžete sledovať na facebooku aj na Instagrame.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia