Úvod Novinky Osobnosti
Herec Matej Landl: Korona mi dala pokoru
Herec Matej Landl: Korona mi dala pokoru

Herec Matej Landl: Korona mi dala pokoru

Covid poznačil aj rodinu herca Mateja Landla. Ako prežil toto obdobie ? A aké je to postaviť sa po dlhých mesiacoch na javisko?

Herec Matej Landl bol známy už v detstve. Popularitu mu prinieslo účinkovanie v kultovom televíznom seriáli Spadla z oblakov. Z mladého Karola, ktorý sa priatelil s mimozemským dievčaťom Majkou z Gurunu, sa stal popredný televízny, dabingový a divadelný herec.

Jeho domovským divadlom je ASTORKA Korzo ´90. A hoci pandémia nám určila limity, herci skúšali aj počas tohto obdobia. V súčasnosti, keď sa uvoľnili opatrenia, divadlá opäť otvorili svoje brány pre verejnosť. Naďalej však platia obmedzenia.

A aké pocity prežíval Matej Landl , keď sa po ôsmich mesiacoch znovu postavil na javisko?

rozhovor s hercom Matejom Landlom Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„ Hrali sme našu obľúbenú komédiu Sen noci svätojánskej a boli sme v jemnom strese. Ten však vystriedala jemná eufória z toho, že konečne sú tam diváci. Ale to polovičné hľadisko, nie je to pravé orechové..."

"Úžasné na tom je, že aj z toho 50 percentného obsadenia hľadiska cítiť neuveriteľnú vďačnosť a radosť tých divákov, čiže tá pozitívna energia je tam prítomná" povedal herec divadla ASTORKA Korzo ´90 Matej Landl , ktorý bol hosťom Dobrého rána v Rádiu Slovensko.

Matej Landl.jpg

Pandémia je časom na zamyslenie

Koronavírus ovplyvňuje náš spôsob života už viac ako rok. S Covidom 19 sa popasovala aj rodina Mateja Landla. Vírus prekonala jeho mama, herečka Eva Landlová, ako aj najmladší syn. Člen Astorky priznáva, že to  bolo  ťažké obdobie. A čo mu dal tento covidový čas?

„Toto obdobie mi dalo pokoru. Uvedomili sme si, že sa treba uskromniť, že nie sú všetko hmotné statky a materiálne záležitosti.

Ľudia si uvedomili, aké sú dôležité niektoré vzťahy. Napríklad manželské páry museli žiť oveľa dlhšie spolu, museli nájsť  k sebe cestu, aby sa prípadne nerozviedli, nerozhádali. Boli nútené nájsť istú mieru tolerancie, vzájomného pochopenia. Myslím si, že na všetkom zlom sa dá nájsť niečo dobré" zhodnotil Matej Landl .

Ako ďalej dodal v Rádiu Slovensko: "Bolo to ťažké obdobie pre všetkých tých, ktorí stratili svojich blízkych. Bolo to ťažké obdobie aj pre zdravotníkov. Pokiaľ viem, prežili peklo. Manželka je zdravotná sestra, takže viem, o čom to je" uzavrel člen Astorky.

A ako plánuje stráviť leto? Zostane Matej Landl verný tradícii a zavíta do Vysokých Tatier? A viete, aký má nesplnený sen? Dozviete sa v archíve Rádia Slovensko.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia