Úvod Novinky Osobnosti
Exkluzívne zábery z mladosti: Takto si Karola III. zrejme nepamätáte
Exkluzívne zábery z mladosti: Takto si Karola III. zrejme nepamätáte

Exkluzívne zábery z mladosti: Takto si Karola III. zrejme nepamätáte

Nenechajte si ujsť slávnostnú korunovačnú ceremóniu 6. mája na Jednotke a RTVS 24.

Prvorodený syn zosnulej Alžbety II. Karol III. bude do funkcie korunovaný vo veku 74 rokov. Stane sa najneskôr korunovaným britským panovníkom.

Celú korunovačnú ceremóniu budete môcť sledovať aj vy. V nedeľu večer odvysielame aj priamy prenos slávnostného koncertu.

Aký bol pred tým, než sa stal kráľom?

Po ukončení stredoškolského štúdia sa rozhodol nastúpiť na univerzitu v Cambridge. V roku 1970 získal titul bakalár umenia, vďaka čomu sa po svojej korunovácii stane prvým panovníkom v Spojenom kráľovstve s akademickým titulom.

Nazrite do galérie:

Monarcha sa nikdy netajil svojimi názormi a postojmi k mnohým spoločenským otázkam. Dlhodobo sa angažuje v environmentálnych projektoch a ako zanietený ochranca prírody sa považuje za kritika klimatickej zmeny.

Karol III. je tiež vášnivým milovníkom umenia. Okrem rozsiahlej zbierky umeleckých diel je aj autorom mnohých malieb vystavených vo svetových galériách.

Známy je svojím záujmom o architektúru, pričom patrí k výrazným kritikom jej moderného pojatia. Voľné chvíle trávi hrou na violončelo.

Detstvo kráľovského syna

Napriek tomu, že kráľovná Alžbeta II. bola vždy príkladnou mamou, jej syn trávil množstvo času so svojím otcom Princom Philipom a starými rodičmi. Karol III.

Pre mladú panovníčku bolo častokrát náročné skĺbiť kráľovské povinnosti s materstvom. Napriek tomu mala so svojím synom blízky a dôverný vzťah.

Vzácne spoločné chvíle si však rozhodne užívali.

Nenechajte si ujsť slávnostnú korunovačnú ceremóniu už v nedeľu 6.mája o 11:00 hod. na obrazovkách RTVS.

25 50 75 90
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia