Úvod Novinky Osobnosti
Príbeh Slovenky, ktorá vymenila advokátsku kanceláriu za akrobaciu
Príbeh Slovenky, ktorá vymenila advokátsku kanceláriu za akrobaciu

Príbeh Slovenky, ktorá vymenila advokátsku kanceláriu za akrobaciu

Z právničky profesionálnou akrobatkou. Spoznajte príbeh Moniky Šichmák Bočovej.

Patrí medzi malú hŕstku profesionálnych akrobatov. Tých máme na Slovensku len niečo cez 10. Jej cesta však viedla cez právnickú kanceláriu.

Počas vysokej školy si vyskúšala prácu v advokátskej kancelárii, kde brigádovala. Po skončení štúdia dokonca dostala pracovnú ponuku.

Ona však túžila po niečom celkom inom. A keďže sa od detstva venovala športu, jej kroky viedli týmto smerom:

„Ja som taký aktívny človek, rada sa hýbem. A tá právničina nemá klasický 8-hodinovž pracovný čas, tam pracujú 10 až 12 hodín. Tí advokáti pracujú tvrdo, musia naozaj sedieť na tom mieste, pozerať do počítača,“ vysvetlila Monika Šichmák Bočová v relácii Hosť Nory Gubkovej.

18 metrov bez istenia

Nevyhnutným predpokladom pre prácu akrobatky je prekonanie strachu z výšok. Ako prezradila Monika Šichmák Bočová, všetky tréningy aj vystúpenia prebiehajú bez istenia.

Keď sa človek začína učiť vzdušnú akrobaciu, tak začína naozaj 10, 15 centimetrov nad zemou. Vôbec to nie je nejaká výška, až potom sa prechádza do výšok,“ popísala akrobatka, ktorá už vystupovala aj vo výške takmer 20 metrov nad zemou. Taktiež bez istenia.

O tom, že je skutočne nadaná, svedčí aj výnimočná ponuka, ktorú dostala pred niekoľkými rokmi. Pozvánka na konkurz do súboru Cirque du Soleil ju naozaj potešila. Keďže v tom čase už mala vytvorené zázemie na Slovensku, ponuku odmietla.

Monika Šichmák Bočová svoju prácu miluje a ako zdôraznila, bez lásky k akrobacii a šikovnosti by nebola tam, kde je dnes.

Okrem vlastnej akrobacie sa venuje aj lektorovaniu v centre vzdušnej akrobacie. Medzi jej klientov patria ľudia akéhokoľvek veku, najstaršia klientka má 60 rokov.

Celý rozhovor s profesionálnou akrobatkou v relácii Hosť Nory Gubkovej si môžete vypočuť v online archíve zadarmo a bez reklám.

25 50 75 90
FOTO: Instagram

Živé vysielanie ??:??

Televízia