Úvod Novinky Osobnosti
Andrea Bučko o živote tridsiatničky: Tlak na ženy je enormný
Andrea Bučko o živote tridsiatničky: Tlak na ženy je enormný

Andrea Bučko o živote tridsiatničky: Tlak na ženy je enormný

Hudobníčka, herečka a režisérka bola hosťom Nory Gubkovej.

Andrea Bučko sa do povedomia širokého publika dostala aj vďaka divadelnému predstaveniu Morena, ktoré je spoločným dielom umelkyne a jej hereckej kolegyne Dominiky Kavaschovej.

V divadelnej inscenácii sa autorská dvojica venuje každodennej realite tridsiatničiek. O tom, aké je to byť tridsiatničkou v dnešnej spoločnosti, porozprávala Andrea Bučko aj v relácii Hosť Nory Gubkovej.

Vyvíja sa o dosť väčší tlak na ženy v tomto veku. Všetci veria, že máme strašne veľa síl a že všetko zmôžeme.

Že vlastne vieme byť aj dokonalé matky, aj dokonalé v zamestnaní, aj dokonalé manželky... A ten tlak je naozaj enormný,“ odpovedala Andrea na otázku, aká je podľa nej odvrátená strana tejto životnej etapy.

Sonda do sveta žien

Pri písaní divadelnej inscenácie Morena sa autorky inšpirovali nielen vlastnými skúsenosťami, ale aj skúsenosťami kamarátok, mám a starých mám. Životy žien sa totiž v tomto ohľade podľa hudobníčky takmer nemenia.

„Tie príbehy sa nemenia. Sú to už roky. Opakované generácie, opakované situácie, v ktorých sa nachádzajú ženy v dnešnej spoločnosti.“

Andrea Bučko, Dominika Kavaschová.jpg Andrea Bučko a Dominika Kavaschová sú nielen kolegyne, ale najmä skvelé priateľky.

Andrea dodala, že hoci bolo predstavenie Morena určené predovšetkým ženám, inscenáciu si nenechali ujsť ani muži. Ich reakcie na seba nenechali dlho čakať:

Veľmi veľa mužov nám potom napísalo, že: Vau, ďakujeme za túto sondu. Vôbec sme netušili, že to takto máte. Zrazu nám to dalo ten druhý pohľad na vec. Super, že ste to urobili s humorom a láskavo,“ prezradila hudobníčka.

Neviditeľná žena

Andrea a Dominika spoločne pripravili aj hudobný album, ktorého súčasťou je známa skladba Neviditeľná žena. Chytľavá pieseň sa prvýkrát objavila v divadelnej inscenácii Morena, neskôr ju autorky uverejnili aj na internete.

Z piesne, ktorá dokonalo ilustruje pocity mnohých žien, sa krátko po vydaní stal absolútny hit.

Ako Andrea vysvetlila, skladba mala zviditeľniť to, čím si prechádza azda každá žena. „V mojom okolí vidím, že tie ženy sú učené robiť toho viac naraz...

Častokrát tým našim partnerom nedochádza, koľko toho robíme popritom, ako oni urobia jednu aktivitu,“ dodala so smiechom.

Celý rozhovor so sympatickou a šikovnou umelkyňou si môžete kedykoľvek vypočuť v archíve Rádia Slovensko.

Talkshow Hosť Nory Gubkovej ponúkame každý pracovný deň o 13:05 hod., všetky odvysielané časti nájdete aj v online archíve.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / Andrea Bučko

Živé vysielanie ??:??

Televízia