Úvod Novinky Osobnosti
Michaela Čobejová sa kvôli filmu zadlžila: Chcela som sa na to vykašľať
Michaela Čobejová sa kvôli filmu zadlžila: Chcela som sa na to vykašľať

Michaela Čobejová sa kvôli filmu zadlžila: Chcela som sa na to vykašľať

Producentka však bola odhodlaná a film dokončila.

Pred pár dňami mal premiéru film Smolu nosíš ty, láska. Jeho producentkou je Michaela Čobejová, ktorá si zároveň zahrala hlavnú úlohu. Film je režisérskym debutom slovenského herca Samuela Špišáka.

Tvorba filmu nebola jednoduchá, producentka dokonca zvažovala, že film robiť nebude. Dôvodom boli financie. Ako Michaela Čobejová prezradila v Rádiu Slovensko, rozpočet bol extrémne vysoký.

Michaela Čobejová

„Všetkých som začala presviedčať, že kašlime na to, kým sa dá, lebo som si istá, že tie peniaze bude problém dať dokopy. Ale s pomocou banky a vysokého sebavedomia som sa do toho pustila,“ popísala náročné začiatky producentka.

Aby film mohli natočiť, musela si vziať úver, za ktorý ručí vlastným bytom.

Bolo to nevyhnutné rozhodnutie, lebo by som to neprefinancovala. Je to strašne drahé, náročné, lebo náš trh je strašne malý, tak na preklenutie toho obdobia, kým to bude v kinách, kým sa to nepredá,“ odpovedala na otázku, či bolo náročné urobiť rozhodnutie ručiť vlastným bytom.

Nápad vznikol na dovolenke

Úsmevný príbeh päťdesiatničky, ktorá sa nečakane zamiluje, je inšpirovaný skutočným príbehom. Michaela Čobejová nápad na film dostala počas letnej dovolenky s priateľmi.

„Poznáte to, že človek si niekedy v živote povie, že toto je na film. Lebo tí ľudia už boli vo veku, boli strašne rozdielni.

Tá žena bola usporiadaná, jemná a tuto s týmto bláznom, tak veľmi to bolo zaujímavé spojenie. A ten námet vtedy zaujal viacerých ľudí... A tak vznikol film,“ prezradila herečka a producentka okolnosti vzniku filmu, ktorý nie je obyčajnou lovestory, ale aj príbehom hľadania semého seba po životnej prehre.

25 50 75 90
FOTO. Instagram / cobejova

Živé vysielanie ??:??

Televízia