Úvod Novinky Osobnosti
Milan Bez Mapy učí Slovákov dovolenkovať. Jeho články majú milióny prečítaní
Milan Bez Mapy učí Slovákov dovolenkovať. Jeho články majú milióny prečítaní

Milan Bez Mapy učí Slovákov dovolenkovať. Jeho články majú milióny prečítaní

Milan Bez Mapy vie, ako si užiť dovolenku.

Hosťom Rádia Regina Západ bol Milan Bardún, známy ako Milan Bez Mapy. Obľúbený cestovateľ a úspešný influencer precestoval desiatky krajín.

V roku 2013 si založil blog o cestovaní a odvtedy „trhá Slovákov z kancelárskych stoličiek“. Ako prezradil, jeho blogerská kariéra vznikla šťastnou náhodou.

Pôvodne sa totiž mal stať krajinným architektom. Počas Erasmu v Estónsku sa však dostal k písaniu vlastného cestovateľského blogu.

Milan Bez Mapy

„Mal som veľké šťastie, že som bol jedným z prvých a mal som dosť náskok pred tými, ktorí s tým začali, keď už prišla tá vlna. Vzniklo to úplne náhodou z tej mojej potreby zdieľať nejaké poznatky,“ priblížil Milan.

Jeho prvým blogovým článkom bol práve článok o Estónsku. Vďaka nemu mladý študent krajinnej architektúry zistil, že ho baví spájať cestovanie a písanie.

Milan Bez Mapy

Trošku som z toho v mojej aktuálnej profesii odbočil, ale stále je tam to kreovanie. Článkov, videí, takže stále tú myseľ udržiavam aktívnu a treba stále niečo vymýšľať,“ dodal s úsmevom Milan, ktorého príspevky a články čítajú tisíce ľudí.

Je to môj denník

Príspevky na blog či Instagram však Milan nepíše len pre iných cestovateľov.

V podstate je to taký denník toho, čo som zažil. Je sranda sa vracať k tým článkom spred piatich, šiestich rokov a pozerať, ako som ich písal,“ vysvetlil.

Milan Bez Mapy

Hoci si mnoho ľudí myslí, že život cestovateľa a influencera pozostáva najmä z rozprávkových dovoleniek, realita je iná.

Za tým je veľmi veľa postprodukcie a ja naozaj 70 % času trávim za počítačom a 30 % cestovaním,“ priblížil Milan, ktorý o tom, ako vyzerá život influencera, keď odloží mobil, dokonca napísal knihu.

A čo bolo spúšťačom jeho cestovateľskej kariéry? „Taká moja prvá veľká cesta osamote bola do New Yorku. A tam sa stále rád vraciam, to mesto ma inšpiruje.“

Celý rozhovor s cestovateľom a influencerom Milanom Bez Mapy si môžete vypočuť TU.

25 50 75 90
FOTO: Instagram / milan_bezmapy

Živé vysielanie ??:??

Televízia