Úvod Novinky Zaujímavosti
Cestujte šikovne a lacno. Skúsená cestovateľka radí, ako na to
Cestujte šikovne a lacno. Skúsená cestovateľka radí, ako na to

Cestujte šikovne a lacno. Skúsená cestovateľka radí, ako na to

Travelblogerka Janka Schweighoferová navštívila viac ako 80 krajín. S jej tipmi môžete precestovať svet aj vy.

Janka vyštudovala právo, no keďže nenašla zamestnanie, ktoré by ju napĺňalo, rozhodla sa pre odvážny krok – zbalila si ruksak a vydala sa objavovať svet.

Dnes už si svoj život nedokáže predstaviť inak, ako na cestách.

Svoje cestovateľské zážitky spolu s tipmi a cennými skúsenosťami publikuje na blogu, za ktorý v roku 2017 získala aj ocenenie Bloger roka.

Vďaka jej vychytávkam môžete cestovať lacno a bez zbytočného stresu aj vy.

Ako na to?

„Začína to všetko v hlavách ľudí. Prvotná vec je naše vlastné nastavenie v hlave, a to konkrétne hľadať spôsoby, ako sa to dá. Taký pozitívny prístup.

Lebo každý má problémy – každý má problémy s časom, s deťmi, s peniazmi,“ začala Janka, ktorá je presvedčená, že každý môže precestovať svet aj bez toho, aby mal na účte milióny eur.

Janka Travelhacker

Letná dovolenka vás nemusí zruinovať

Základom výhodnej dovolenky je správny výber destinácie a lacné letenky. Ak nemáte vysnívanú destináciu, cestovateľka radí zamerať sa najmä na výhodné letenky.

„Po covide ceny leteniek išli pomerne vysoko. Aj ja sama som prekvapená, že niektoré jednosmerné letenky, ktoré pred rokom stáli 20 €, teraz stoja 200,“ vysvetlila Janka dôvod, pre ktorý je lepšie vybrať si destináciu podľa ceny leteniek.

Podľa Janky je tiež zbytočné tráviť letnú dovolenku v ďalekej exotike. Skvelé zážitky a príjemný oddych si podľa nej môžete užiť aj na Slovensku. Ak vás však láka zahraničie, Európa je najlepšou voľbou.

Pri výbere ubytovania sa snažte nájsť také, ktoré ponúka bezplatné storno do 48 hodín pred príchodom. Takto sa vyhnete zbytočným poplatkom v prípade, že by sa vaše plány nečakane zmenili.

Celý rozhovor s Jankou Schweighoferovou plný praktických vychytávok a tipov si môžete vypočuť v našom archíve.

25 50 75 90

Galéria

Janka Travelhacker 4.png Janka Travelhacker 3.png Janka Travelhacker 2.png Janka Travelhacker 1.png
FOTO: Instagram / janka_travelhacker

Živé vysielanie ??:??

Televízia