Úvod Novinky Osobnosti
Zomrel herec Matthew Perry. Chandler z Priateľov mal 54 rokov
Zomrel herec Matthew Perry. Chandler z Priateľov mal 54 rokov

Zomrel herec Matthew Perry. Chandler z Priateľov mal 54 rokov

Jeho smrť zasiahla celý svet.

Hercovo bezvládne telo našli v sobotu v jeho dome v Los Angeles vo vírivke, pričom záchranárom sa ho nepodarilo oživiť, uviedli pre portál TMZ a denník The Los Angeles Times nemenované zdroje z bezpečnostných zložiek.

TMZ, ktorý o smrti herca informoval ako prvý, uviedol, že na mieste sa nenašli nijaké dôkazy o násilnej smrti a herec sa zrejme utopil.

Matthew Perry bol známy predovšetkým stvárnením Chandlera Binga v populárnom sitkome Priatelia americkej televíznej stanice NBC. Seriál má desať sérií a natáčal sa medzi roku 1994 až 2004.

Priatelia

Za výkon v Priateľoch získal Matthew Perry aj dve nominácie na ceny Emmy a ďalšie dve získal za účinkovanie v seriály Západné krídlo.

Herec celé roky rozdával radosť, v súkromnom živote však trpel. Dlhodobo bojoval so závislosťou na liekoch proti bolesti a alkohole a viackrát preto absolvoval aj liečenia. Matthew Perry okrem toho trpel aj zdravotnými problémami.

V roku 2018 podstúpil operáciu pre prasknutie hrubého čreva. Podľa amerických médií sa však pri hercovom tele drogy ani lieky nenašli.

Jeho smrť zasiahla celý svet, fanúšikovia aj hereckí kolegovia sú v slzách. Známe osobnosti na sociálnych sieťach vyjadrujú úprimnú sústrasť a spomínajú na Matthewa Perryho.

„Predčasná smrť môjho syna mi zlomila srdce. Strata takého brilantného mladého herca je šok,“ napísala Morgan Fairchild, ktorá v seriáli Priatelia stvárnila Chandlerovu mamu.

Radosť, ktorú si počas svojho príliš krátkeho života priniesol toľkým ľuďom, bude žiť ďalej. Som vďačná za každý spoločný tvorivý okamih,“ pridala sa Maggie Wheelerová, ktorá stvárnila Chandlerovu priateľku Janice.

25 50 75 90

Galéria

Matthew Perry 3.jpg Matthew Perry 4.jpg Matthew Perry 5.jpg Matthew  Perry.jpg Matthew Perry 2.jpg Matthew Perry.jpg
FOTO: Instagram / Friends

Živé vysielanie ??:??

Televízia