Úvod Novinky Osobnosti
Najúspešnejší český muzikál hrajú, akoby Hana Zagorová bola stále s nimi
Najúspešnejší český muzikál hrajú, akoby Hana Zagorová bola stále s nimi

Najúspešnejší český muzikál hrajú, akoby Hana Zagorová bola stále s nimi

Biograf láska ešte stihla pred smrťou popová diva schváliť a uvidíme ho v Bratislave.

Príbeh troch ženských postáv, ktoré dokážu aj vážne situácie prijímať s humorom a nadhľadom, príde po prvýkrát na Slovensko.

Sú tri: Eva, Jana a Alča

tri-herečky-insta

Herci pražského Divadla Kalich predstavia muzikál Biograf láska, plný nestarnúcich hitov legendárnej speváčky Hany Zagorovej v bratislavskom STARS auditoriu v marci budúceho roka.

Muzikál je pritom podľa PR manažérky Andrei Čurnej v českej metropole vypredaný na rok dopredu a do nášho hlavného mesta prichádza exkluzívne v druhej sezóne od svojho uvedenia.

Česká speváčka, textárka, herečka a moderátorka Hana Zagorová sa nezameniteľným spôsobom zapísala do sŕdc svojich fanúšikov aj do histórie česko-slovenskej populárnej hudby.

Získala viac ako 150 rôznych ocenení doma i v zahraničí vrátane deviatich Zlatých slávikov.

Na oboch stranách Moravy


Skladby, ako Můj čas, Je naprosto nezbytné či Biograf láska sú hlboko ukotvené v hudobnej pamäti krajín na oboch brehoch rieky Moravy.

Skladbu Biograf láska, ktorá zároveň dala meno muzikálu s hitmi tejto speváckej divy, napísali v roku 1982 Jiří Zmožek a Vladimír Čort.

Muzikál Biograf láska, to sú nestarnúce hity, ktoré sprevádzajú príbeh troch hlavných ženských postáv - Evy, Jany a Alči.

Tie sa dokážu na všetky, aj tie vážne situácie, pozrieť s humorom a nadhľadom. Mužský a ženský svet sa tu prelína.

Dôležitou protiváhou komplikovaného sveta dospelých sú detské postavy, ktoré takisto nechýbajú.

Neprešiel deň bez spomienky

kalich-divadlo-insta

Režisér Jan Kříž počas príprav muzikálu o spolupráci s Hanou Zagorovou povedal:

„Hanka Zagorová nám dala veľkú tvorivú slobodu, sama dobre vedela, ako veľmi je pre každého umelca dôležitá. Scenár muzikálu, samozrejme, poznala, čítala ho, diskutovali sme s ňou nad ním a ďalej nás už nechala pracovať.“

Na sociálnej sieti Divadlo Kalich Hane Zagorovej napísalo, že od tej hroznej správy z 26. augusta minulého roku, kedy speváčka naposledy vydýchla:

„Neprešiel deň, aby sme na teba nespomínali. Veríme, že pri každej repríze Biografu láska si tu s nami. Vždy hrajeme pre teba.“

Choreografkou predstavenia je Petra Parvoničová a Ľubomír Dolný autorom hudobného naštudovania.

Na bratislavské uvedenie Biografu láska prídu herci z pôvodného českého naštudovania muzikálu v pražskom Divadle Kalich.

Jedna z predstaviteliek hlavnej ženskej úlohy Evy, Nina Horáková, získala nomináciu na výročnú českú divadelnú Cenu Thálie za rok 2023.

25 50 75 90
Zdroj: TASR, instagram@divadlo_kalich, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia