Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Všetky cukrárske cesty vedú do Paríža. Neveríte?
Všetky cukrárske cesty vedú do Paríža. Neveríte?

Všetky cukrárske cesty vedú do Paríža. Neveríte?

Finalisti prvej série Pečie celé Slovensko zažili v mekke cukrárstva sladké dobrodružstvo.

Čo najsladšia šou Pečie celé Slovensko v prvej sérii spojila, to ani čas nerozdelí. Priateľstvá, ktoré počas natáčania v roku 2021 vznikli medzi súťažiacimi, stále trvajú.

Najnovším dôkazom je výlet štvorice minuloročných finalistov (Miňo, Lucia, Katka a Inga) v doprovode cukrárky Natache Pacal do Paríža.

Výlet bol darčekom pre Katku, ktorú jej cukrárski priatelia poriadne prekvapili a potešili na jej okrúhle narodeniny.

Jeho iniciátorkou bola pekárka Lucia. "Odkedy nás Katka pozvala na svoju oslavu, začala som hneď premýšľať, čo by ju tak najviac potešilo. Keďže nebola ešte v Paríži a miluje tvorbu svetoznámeho cukrára Cédrica Groleta, hneď som vedela, čo bude vhodný darček a čo určite nebude čakať: Letenka do Paríža!"

Pečie celé Slovensko v Príži.jpg Zdroj: Instagram Lucia Piterka

"Oslovila som ostatných a nápad sa im páčil a ten, kto sa v tom termíne mohol pridať, pridal sa. Letenku som ukryla do čokoládovej škrupiny, ktorú som vyrobila a spolu s pralinkovou bonbonierou si to otvorila.

Bola veľmi milo šokovaná, pretože niečo také nečakala a ako prezradila, veľmi sa bojí lietať, ale túžba stretnúť sa s Cédricom bola silnejšia ako strach z lietania," prezradila detaily narodeninového prekvapenia minuloročná finalistka Pečie celé Slovensko.

Na dotyk s cukrárskou hviezdou

Ako správni cukrári sa vybrali načerpať inšpirácie v parížských pâtisseries, ochutnať prvotriedne makrónky a francúzske dezerty.

To pravé dobrodružstvo sa len začalo, keď si to zamierila pätica do cukrárne slávneho Cédrica Groleta - autora ikonického dezertu Rubikova kocka, ktorý museli aj oni upiecť v prvej sérii Pečie celé Slovensko.

Kým sa dostali na rad v prestížnej cukrárni, čakali takmer dve hodiny, no oplatilo sa.

Katka, Lucia, Inga, Miňo a Natacha si Paríž užili plnými dúškami a nezabudli ani na šou, ktorá ich spojila. Na sebe nosili hrdo opásané zástery Pečie celé Slovensko, ktoré nájdete v eshope RTVS. 

25 50 75 90
Zdroj: Instagram Kataríny Novotovej

Živé vysielanie ??:??

Televízia