Úvod Novinky Pečie celé Slovensko
Myšky od Mišky narobili nezbedu: Je to tak, ako má byť
Myšky od Mišky narobili nezbedu: Je to tak, ako má byť

Myšky od Mišky narobili nezbedu: Je to tak, ako má byť

Túto nedeľu finalisti piekli sladké dobroty na detskú oslavu.

Ako sa darilo finalistom v piatom kole pečenia? Nepadali iba hodnotenia, ale aj sklenené misy a stávky.

V osobnej výzve pekári a pekárky pripravovali želé dezert v podobe rozbitého skla. Broken glass cake musí hrať farbami aj chuťami, preto ho súťažiaci dochutili rôznym ovocím. 

Takto má vyzerať pravý Broken glass“ pochválili porotkyne Timi. Želé tiež podržalo Mirku, ktorej ľadové želatínové more vyniklo nápadom, chuťou aj farebnosťou. Torta od Luci si vyslúžila potlesk a slová uznania porotkýň.

Naopak, v tejto výzve sa nedarilo Miške. Jej „nezbedné myšky“ narobili nezbedu a krém na torte sa roztiekol. „Dvakrát som robila krém a už nebol čas na zachladenie. Tak dopadol tak ako dopadol“ zdôvodnila Miška.

_DSC6463.jpg

V technickej výzve ich čakali sušienky, na ktorých sa vraj nedá nič pokaziť. Farebné crincles však súťažiacich prekvapili. Zdalo sa, že ide o jednu z najťažších výziev.

„Je to najhoršia výzva. Toto je otrasný koláč, lepkavý.“ potrápilo cesto Adama. Deti keby vedeli, koľko stresu obnášajú tieto koláče, tak by si ich ani nedali. v rýchlosti posledných minút sa snaží dokončiť koláčiky Patrik.

Zo stanu sa ozýval nárek a horekovanie finalistov, ktorým 1,5 hodiny času na upečenie nestačilo. „Ja nie som spokojná vôbec, veď to je hrôza a des. Za toto sa môžem akurát tak hanbiť.“ hodnotí Danka svoje crincles.

Vo finálnom hodnotení sa ukázalo, že častou chybou bolo nedostatočné zachladenie cesta, ktoré sa pri pečení rozlialo.

_DSC6661.jpg

V kreatívnej výzve roztočili tanečnú párty, do ktorej sa Patrik vložil natoľko, až si roztrhol nohavice. Finalisti mali 5 hodín na upečenie detskej torty v tvare zvieratka. V tejto výzve sa všetkým darilo, čas využili naplno a pred porotu predložili nádherné diela.

Najviac vynikla torta v tvare zlatej rybky od Luci. „Toto je práca profesionála. Je neuveriteľne nádherná.“ pochválila rybku Petra Tóthová.

„Je to pekná robota tvoriť pre deti, ale obrovská výzva v tom, aby sme tie deti nesklamali.“ Povedala pred začiatkom piateho kola Luci, ktorá svojim výkonom určite nesklamala. V piatom kole pečenia sa jej mimoriadne darilo a stala sa pekárkou týždňa.

_MKF3760.jpg

So šou sa rozlúčila Miška, ktorá sa poďakovala za účasť a možnosť stretnúť sa s porotkyňami, moderátormi a úžasnými spolufinalistami. „Takto vám držím palce a nech je tam tá najlepšia trojka v tom finále." zapriala postupujúcim finalistom „Takto je to tak, ako má byť." skonštatovala na záver.

_DSC6940.jpg

Nestihli ste sledovať? Nevadí. Celú epizódu si môžete pozrieť ešte raz v archíve RTVS.
25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia